Uitzending
Pauw & Witteman - 5-5-2010

5-5-2010

Pauw & Witteman

1033 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Job Cohen, Erik Dekker, Ed Anker, Bart Chabot en Ramsey Nasr.

Interview van Bart Chabot met André Rouvoet
De val van het kabinet, kledingadvies, een 'Wouter Bosje', het sullige imago van de partij, de nieuwe slogan 'God zegen de greep': uiteenlopende onderwerpen komen voorbij in dit openhartige interview van Bart Chabot met de leider van de ChristenUnie André Rouvoet.

Job Cohen
Op 12 maart stapte Wouter Bos terug als PvdA-leider en presenteerde Job Cohen zich als kandidaat-lijsttrekker. Hij werd met veel enthousiasme onthaald. Zelfs sommige critici en kiezers die de PvdA de rug hadden toegekeerd, zagen in Cohen de toekomstige premier van Nederland. Een toonbeeld van redelijkheid in een tijd van politieke polarisatie.

Inmiddels zijn de wittebroodsweken van PvdA-voorman Cohen lang voorbij en zwelt de kritiek aan. De economie werd aangewezen als zijn achilleshiel en dat leek Cohen vorige week te bevestigen met zijn optreden bij NOVA waar hij geen goed antwoord had op een aantal economievragen. Cohen zei er later zelf over dat "hij niet in vorm was".

In de peilingen staat de PvdA er nog steeds goed voor. Maar de strijd om de gunst van de kiezer zal steeds feller worden. Alle pijlen zijn op Cohen gericht. Hoe bereidt Cohen zich daarop voor?

Bart Chabot
Dichter Bart Chabot volgt als een speciale verslaggever de verkiezingscampagnes. Deze keer was hij bij de ChristenUnie dat een ware restyling onderging.

Ed Anker
'Ga voor Anker, Stem ChristenUnie', met deze slogan hoopt Ed Anker na de verkiezingen op 9 juni te kunnen terugkeren in de Tweede Kamer. Anker bezet sinds 2007 een Kamerzetel voor de ChristenUnie en is de juridisch specialist van de fractie. Anker's teleurstelling was groot toen hij vorige week te horen kreeg dat de partij hem op negende plek had gezet op de kieslijst. Daarmee dreigt Anker buiten de boot te vallen. Momenteel heeft de partij zes zetels.

Anker is echter niet bij de pakken neer gaan zitten en is begonnen met een voorkeurscampagne. Hij wil voldoende voorkeurstemmen vergaren om toch terug te keren in de Tweede Kamer.

Job Cohen voor 5 mei als jaarlijkse vrije dag
PvdA-lijsttrekker Job Cohen pleit ervoor om van Bevrijdingsdag een jaarlijkse vrije dag te maken. Ook vertelt hij over hoe hij de Dodenherdenking op de Dam beleefde.

Erik Dekker
Rabobank-ploegleider Erik Dekker blikt vooruit op de Giro d'Italië, de ronde van Italië. Deze gaat komend weekend van start in Amsterdam. De proloog loopt dwars door het centrum van de stad. Het is een individuele tijdrit over een afstand van 8,4 kilometer met de start op het Museumplein en finish bij het Olympisch Stadion. Zondag voert de eerste etappe het peloton van Amsterdam naar Utrecht. Maandag starten de renner weer in Amsterdam en ligt de finish 224 km verderop in Middelburg.

Nederlandse successen waren er niet veel in de Giro. Erik Breukink greep in 1988 net naast de eindoverwinning en was een aantal etappewinsten.
Ploegleidder Erik Dekker won vorig jaar met de Rus Denis Menchov de Giro. Dit jaar is het kopmanschap voor de 23-jarige Bauke Mollema. Hoe schat Dekker de kansen van Mollema en de andere Nederlanders in?

Ramsey Nasr
Nationale volksdichter Ramsey Nasr schreef een gedicht naar aanleiding van de paniek die gisteren tijdens de Dodenherdenking op de Dam uitbrak.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 5 mei door de VARA en de NPS. Te gast waren Bart Chabot, Job Cohen, Erik Dekker, Ramsey Nasr, Ed Anker en André Rouvoet. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie