Uitzending
Pauw & Witteman - 28-4-2010

28-4-2010

Pauw & Witteman

1065 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Wierd Koops, Stef Blok, Eva Schloss en Bart Chabot.

Eva Schloss
Volgende week bestaat het Anne Frank Huis vijftig jaar. Ter ere van dit jubileum opende koningin Beatrix vandaag een nieuwe dagboekzaal, waar bezoekers vanaf morgen de originele dagboeken van Anne Frank kunnen bezichtigen. Daarnaast zendt de NPS morgen op Nederland 2 een nieuwe documentaire over Otto Frank uit, waar persoonlijke bekenden van Otto Frank hun verhaal doen.

Een van de personen die meewerkten aan de documentaire is Eva Schloss, het vroegere overbuurmeisje van de familie Frank. Schloss zat met haar familie ondergedoken en werd uiteindelijk verraden en gedeporteerd. De broer en vader van Schloss kwamen om in de oorlog. Haar moeder hertrouwde in 1953 met Otto Frank.

Stef Blok
Na de parlementsverkiezingen in 2006 ging het bergafwaarts met de VVD. Geert Wilders was al uit de partij gestapt en Rita Verdonk probeerde Rutte uit het zadel te stoten. Terwijl de PVV steeds populairder werd, zakte de VVD weg in de peilingen. Maar in de aanloop naar de verkiezingen lijkt het tij gekeerd en inmiddels haalt de VVD in de peilingen zo'n 25 zetels.

VVD-campagneleider en Tweede Kamerlid Stef Blok gaat in op het succes van Mark Rutte en het succes van zijn partij.

Wierd Koops
Nog steeds lekt er olie uit het olieplatform dat vorige week zonk na een explosie in de Golf van Mexico. Wierd Koops, lector calamiteitenbestrijding op het water, vertelt waar dit toe kan leiden en hoe een grote milieuramp is te voorkomen.

Uit het drijvende olieplatform Deepwater Horizon stroomt volgens de Amerikaanse kustwacht dagelijks ongeveer 160.000 liter olie. De vlek zou nog maar dertig kilometer verwijderd zijn van natuurgebied Missisippi-delta bij New Orleans. De pogingen om het lek te dichten zijn tot nu toe mislukt.

Bart Chabot
Bart Chabot volgt voor Pauw & Witteman de verkiezingscampagnes. Vanavond bespreekt hij de campagne van de VVD.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 28 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Bart Chabot en Stef Blok. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie