Uitzending
Pauw & Witteman - 27-4-2010

27-4-2010

Pauw & Witteman

1803 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Linda de Mol, Metje Blaak, Peter Middendorp, Frits Huffnagel en Willem Middelkoop.

Linda de Mol en Metje Blaak
Linda de Mol heeft zich de woede van prostitutievakbond Vakwerk op de hals gehaald, nadat haar blad Linda 25 bezoeken aan gigolo's als welkomstgeschenk onder nieuwe abonnees verloot. Volgens Metje Blaak, oprichtster van de vakbond, maakt het blad zich schuldig aan mensenhandel. "Het blad fungeert nu eigenlijk als een soort pooier", aldus Blaak. De Linda is zich van geen kwaad bewust. Volgens het blad zullen de gigolo's hun diensten "geheel volgens de binnen het sekswezen geldende normen en waarden uitvoeren". Linda de Mol zal in de uitzending in debat gaan met Metje Blaak.

Frits Huffnagel
Straatvegers zijn van plan om op 29 en 30 april te staken. Ze weigeren op die dagen de stad schoon te maken. Den Haag vindt een staking rond Koninginnedag onverantwoord, omdat er dan te veel vuil op straat blijft liggen. Alleen al op de avond van 29 april wordt verwacht dat er meer dan 200.000 mensen in de Haagse binnenstad zullen zijn.

De Haagse wethouder Frits Huffnagel maakt zich ernstige zorgen en zegt dat er een onveilige situatie kan ontstaan.

Peter Middendorp
Met de kennis van nu is een bundeling columns van Peter Middendorp, die in dagblad De Pers zijn gepubliceerd. Volgens Middendorp is het een alternatieve stemwijzer en weet je na het lezen van het boek waar je op moet kiezen. In de columns beschrijft Middendorp personen uit de politiek en dat is waar kiezers volgens hem uiteindelijk op stemmen.

Willem Middelkoop.
Griekenland verkeert nog steeds in financieel zwaar weer. Vandaag nog verlaagde kredietbeoordelaar Standard Poor's de kredietwaardigheid van Griekenland naar 'junk status'. De rente op Griekse staatsobligaties blijft in een razend tempo oplopen, wat voor de Griekse regering reden was om afgelopen vrijdag het IMF en de eurolanden om meer hulp te vragen. Het land staat enorme bezuinigingen te wachten, maar er is nog geen duidelijk bezuinigingsplan voor de komende jaren.

De ministers van FinanciŽn van Duitsland en Frankrijk hebben al laten weten dat een eventueel hulpplan voor Griekenland zeer strenge eisen zal stellen aan de bezuinigingen die het land zal moeten doorvoeren. Vooral in Duitsland ligt financiŽle steun aan Griekenland gevoelig.

Financieel journalist en publicist Willem Middelkoop gaat in op de kwestie.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 27 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Frits Huffnagel, Linda de Mol, Metje Blaak, Peter Middendorp en Willem Middelkoop. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie