Uitzending
Pauw & Witteman - 30-4-2008

30-4-2008

Pauw & Witteman

1348 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond blikken Jeroen Pauw en Paul Witteman vooruit op de Olympische Spelen met Lobke Berkhout, Marcelien de Koning, Kees Luijckx, Mark Huizinga, Minke Booij, Marc Lammers, Diederik de Boorder en Charles van Commenée

Honderd dagen voor de start van de Olympische Spelen ontvangen Jeroen Pauw en Paul Witteman een keur aan olympiërs. Sporters, trainers en de chef de mission. Hoe bereiden zij zich voor op het grootste sportevenement ter wereld? Hoe gaan zij om met de discussie over de schending van mensenrechten in China?

Lobke Berkhout en Marcelien de Koning
Dit zeilduo gaat naar de Olympische Spelen met hun 470-klasse zeilboot. Dat nummer slaat op de lengte van de romp: die telt 470 centimeter. Deze klasse staat bekend om zijn spectaculaire races. Vanwege het grote zeiloppervlak kan de 470 hoge snelheden halen. Berkout en de Koning zijn sinds 2001 een duo en wonnen in 2005, 2006 en 2007 samen de wereldtitel in hun klasse.

Kees Luijckx
Luijckx voert de Olympische voetbalploeg aan. Bondscoach Foppe de Haan stelt Luijckx vaak op als opkomende centrale verdediger. Een olympisch succes zou het seizoen van Luijckx weer glans geven, hij degradeerde met zijn club Excelsior naar de Jupiler League.

Mark Huizinga
Judoka Mark Huizinga gaat in Peking op jacht naar die laatste felbegeerde gouden plak. Hij wil zijn olympische overwinning uit 2000 herhalen om zo zijn judocarrière in stijl af te sluiten.

Minke Booij
Hockeyveteraan Minke Booij is aanvoerster van de dames hockeyploeg. De huidige ploeg won meermaals de Champions Trophy, werd Europeeskampioen en wereldkampioen. Alleen de Olypische gouden plak ontbreektnog in de prijzenkast. In 2000 won Booij met de dames brons en in 2004 kwam ze met een zilveren plak thuis. Na een ijzersterk toernooi moesten de hockeysters het hoofd buigen voor de Duitse dames.

Marc Lammers
Lammers is het prototype van de succescoach. Sinds 2000 traint hij de hockeydames en bracht het team naar grote hoogten. Daarbij schuwt Lammers het experiment niet en probeert met behulp van allerlei technische hulpmiddelen zoals computer video programma's. Hiermee probeert Lammers de concurrentie altijd een stap voor te zijn.

Diederik de Boorder
Roeicoach De Boorder verbleef een jaar in de Chinese provcincie Henan waar hij de provinciale mannenploeg trainde. In een soort DDR-achtig kampement, afgesloten van de buitenwereld heerste een ijzeren discipline. Toen Diederik zijn Nederlandse trainingsschema's liet zien aan de Chinese begeleiders konden ze hem niet geloven. Zij lieten de roeiers volgens De Boorder veel te intensief trainen. Ook zetten zij de sporters zwaar onder druk: China moet de meeste gouden plakken winnen.

Charles van Commenée
Van Commenée is technisch directeur bij NOC*NSF en aangesteld als Chef de Mission voor de Spelen in Peking. Zijn taak is te zorgen voor een perfecte voorbereiding zodat de sporters een zo groot mogelijk kans maken op olympisch succes. Daarbij is de doelstelling dat Nederland een plek verovert in de top-10 van het landenklassement. Nederlandse sporters moeten dan zeker negen gouden plakken zien te winnen.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Mark Huizinga, Charles van Commenee, Minke Booij, Marc Lammers, Lobke Berkhout en Marcelien de Koning te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op woensdag 30 april door de NTR en BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie