Uitzending
Pauw & Witteman - 29-4-2008

29-4-2008

Pauw & Witteman

2079 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond te gast in Pauw & Witteman onder anderen: John van den Heuvel, Syb van der Ploeg en Kader Abdolah.

Syb van der Ploeg
De muzikale loopbaan van zanger, componist en tekstschrijver Syb van der Ploeg begint halverwege de jaren 80. Hij krijgt landelijke bekendheid als frontman van De Kast. In 2003 verlaat van der Ploeg de Kast om de Engelstalige pop/rockformatie Spanner op te richten die twee cd’s uitbrengt. Daarnaast is Syb onder meer actief als musicalacteur en producer.
Onlangs verscheen zijn nieuwe album “Heilig Vuur’ dat in twee versies verscheen: Friestalig en Nederlandstalig. Het album scoorde goed en kreeg lovende recensies.

Kader Abdolah
Auteur Kader Abdolah kwam in 1988 vanuit Iran naar Nederland. Hij werd opgevoed met de Koran, maar in zijn puberteit keerde Abdolah religie de rug toe. Deze week verschenen van zijn hand twee boeken: een 'vertaling' van de Koran en De Boodschapper. Voor de vertaling ging Abdollah rigoureus te werk. Zo veranderde hij de volgorde, voegde bij elk hoofdstuk een inleiding toe, haalde herhalingen eruit en schreef een nieuwe, laatste ‘soera’ waarin hij Mohammed laat sterven. Abdolah wil de Koran toegankelijker maken voor alle Nederlanders.
In het andere boek, De Boodschapper, beschrijft Abdollah de profeet Mohammed en de tijd waarin hij leefde en is naar eigen zeggen een soort inleiding op de Koranvertaling.

John van den Heuvel
Jesse R. is de zoon van drugsbaron Greg Remmers. Net als twee broers, volgt hij zijn vader de misdaad in. Vandaag is de eerste pro-forma zitting tegen deze ‘hitman’. Hij wordt verdacht van moorden op vastgoedhandelaar Kees Houtman (2005), kroegbaas Thomas van der Bijl (2006), twee jonge Joegoslaven in Ouderkerk aan de Amstel (1993) en op de Griekse diamantair en drugshandelaar Henie Shamel en zijn vriendin Anne de Witte (1993). John van den Heuvel analyseert het bewijsmateriaal van het Openbaar Ministerie. Hoe waarschijnlijk is het dat R. veroordeeld wordt?

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 29 april door de VARA en de NPS. Te gast waren John van den Heuvel, Kader Abdolah en Syb van der Ploeg. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie