Uitzending
Pauw & Witteman - 28-4-2008

28-4-2008

Pauw & Witteman

2258 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond te gast in Pauw en Witteman: Eimert van Middelkoop, Wim Wolters, Carolijn Brouwer en Sébastien Godefroid.

Carolijn Brouwer en Sébastien Godefroid
Zeilers Carolijn Brouwer en Sébastien Godefroid komen voor België uit op de komende Olympische Spelen in de zogenaamde Tornado-klasse. Ze zijn het enige gemengde duo, de overige teams bestaan enkel uit mannen.
De twee hadden een relatie. Op het water kregen ze echter vaak heftige ruzies en ze besloten er een punt achter te zetten. Ze wilden wel doorgaan met zeilen en zagen in dat de combinatie van hun beider capaciteiten een goede was. Ze besloten de hulp in te roepen van relatiedeskundige Fiona Brouwer. Zij analyseerde het stel tijdens trainingen en wedstrijden en kwam ook tot de conclusie dat hun relatie niet vol te houden was. Met hulp van Brouwer lukte het de twee echter om hun liefdesrelatie om te vormen tot een hechte vriendschap. Dat was uiteraard een moeizaam maar lonend proces. Op het WK in het Portugese Cascais werd hun beproeving bekroond met een zilveren medaille.

Eimert van Middelkoop
Op 18 april werd bekend dat in Uruzgan weer twee Nederlandse militairen zijn gesneuveld, wat het totaal op 16 Nederlandse slachtoffers brengt. Een van de gesneuvelden was de zoon van de nieuwe Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm. Van Uhm was slechts één dag in zijn nieuwe functie actief toen het vreselijke nieuws hem bereikte. Van Uhm stelde in de dagen erna dat zijn geloof in de missie echter niet verminderd was en dat hij de bevolking van Uruzgan niets verwijt.
Minister van Defensie Eimert van Middelkoop maakte van Uhm van dichtbij mee. Hoe heeft hij de afgelopen weken ervaren en wat zijn de gevolgen voor de missie?

Wim Wolters
In Oostenrijk is zondag een extreem geval van incest bekend geworden. De politie liet weten dat een 73-jarige man is opgepakt, die wordt verdacht van het 24 jaar lang opsluiten van zijn 42-jarige dochter in een kelder. De man zou zeven kinderen bij Elisabeth F. hebben verwekt. Eén kind is volgens de politie overleden. De andere kinderen zijn tussen de vijf en twintig jaar oud. Anderhalf jaar geleden werd Oostenrijk opgeschrikt door een soortgelijke tragedie: Natascha Kampusch werd in 1998 ontvoerd en in een kelder vastgehouden.
Wim Wolters is kinderpsycholoog en een expert op het gebied van kindermisbruik. Hij zal de zaak analyseren.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 28 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Eimert van Middelkoop, Wim Wolters en Carolijn Brouwer. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie