Uitzending
Pauw & Witteman - 30-1-2008

30-1-2008

Pauw & Witteman

1629 x bekeken | 0 reacties
5
Vanavond te gast bij Jeroen Pauw en Paul Witteman: Claudia de Breij, Onno Ruding en Kees van Twist

Onno Ruding
Een kleine twee weken geleden moest Amerika's grootste bank, Citigroup, 18 miljard dollar afschrijven. In een klap werd duidelijk hoezeer de financiŽle sector was geraakt door de kredietcrisis. Jarenlang konden ook arme Amerikanen een huis kopen dankzij risicovolle hypotheken. Toen zij massaal niet aan hun verplichtingen konden voldoen, ging het mis. Banken raakten verstrikt in een web van onduidelijke financieringen en kwamen zelf in de problemen. De financiŽle wereld is afhankelijk van vertrouwen en dat is weg. Vandaag vond in de Tweede Kamer een ronde tafelgesprek plaats over de kredietcrisis. Een van de uitgenodigde deskundigen was voormalig minister van FinanciŽn Onno Ruding.

Kees van Twist
Zijn officiŽle titel wordt ambassaderaad culturele aangelegenheden voor Nederland in de Verenigde Staten. Vanaf 1 februari zal zijn belangrijkste taak zijn: het met elkaar in contact brengen van de Nederlandse en Amerikaanse cultuur. Het is aan hem om bjivoorbeeld Nederlandse theatermakers aan de man te brengen, muzikanten, ontwerpers en beeldend kunstenaars. Ondertussen blijft Van Twist ook betrokken bij het Groninger Museum dat hij achterlaat in handen van de huidige adjunct-directeur.

Claudia de Breij
Afgelopen maandag maakte Claudia bekend dat ze afscheid neemt van 'De wereld draait door'. Ze wil meer tijd voor haar tv-show 'Thank God It's Friday' en haar theatervoorstelling 'iClaudia' die op 23 januari in premiŤre ging. Hierin geeft Claudia af op de schermpjescultuur: sommige mensen zien concerten alleen nog maar door het schermpje van hun telefoon. Ze Hyven ineens met oud-klasgenoten die ze vroeger nooit zagen staan en ze verliezen zichzelf op YouTube.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 30 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Claudia de Breij, Onno Ruding en Kees van Twist. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie