Uitzending
Pauw & Witteman - 24-3-2008

24-3-2008

Pauw & Witteman

1550 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond te gast in Pauw & Witteman onder meer: Cees Geel, Mark Rutte en Boudewijn Chabot.

Cees Geel
Acteur Cees Geel speelt in het toneelstuk ‘Knielen op een bed van violen’, naar het gelijknamige boek van Jan Siebelink. Geel is onder andere bekend als hoofdrolspeler van de speelfilm 'Simon', waarvoor hij werd onderscheiden met een Gouden Kalf.
In ‘Knielen op een bed van violen’ speelt Geel een tuinder die zich tot het orthodoxe christendom bekeert, en wordt getoond wat de gevolgen hiervan zijn voor zijn gezin.

Mark Rutte
Het kabinet wil het aantal koopzondagen aan banden leggen. Gemeenten zullen straks minder gebruik kunnen maken van een "toerismebepaling", waardoor ze meer dan twaalf koopzondagen per jaar kunnen houden. Het is de bedoeling dat de maatregel in 2009 ingaat.

De VVD gaat samen met de Raad Nederlandse Detailhandel en MKB-Nederland, de Consumentenbond en de gemeenten actievoeren voor het behoud van de koopzondag. "Ik vind dat iedereen de vrijheid moet hebben zelf te bepalen wanneer hij boodschappen doet", zegt VVD-leider Mark Rutte.

Boudewijn Chabot
Uit onderzoek blijkt dat jaarlijks circa 4400 mensen weloverwogen en met instemming van naasten zelf een einde aan hun leven maken. Ze doen dat door niets meer te eten en drinken of door een zelf verzamelde overdosis medicijnen te slikken. De stichting Wetenschappelijk Onderzoek naar Zorgvuldige Zelfdoding (WOZZ) stelde een boek samen met daarin wetenschappelijk verantwoorde adviezen voor mensen die euthanasie op zichzelf willen plegen. Psychiater Boudewijn Chabot schreef mee aan het boek. Hij stelt dat artsen erg weinig over het onderwerp weten, simpelweg omdat zij er in de opleiding niks over leren. Het boek moet dit hiaat opvullen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 24 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Cees Geel, Mark Rutte en Boudewijn Chabot. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie