Uitzending
Pauw & Witteman - 4-11-2008

4-11-2008

Pauw & Witteman

2420 x bekeken | 0 reacties
5
Amerika kiest vanaf vandaag zijn 44e president. Wordt het Obama of McCain? In Amsterdam worden de ontwikkelingen op de voet gevolgd tijdens de President's Night. Dit evenement in De Melkweg behelst een avondvullend programma met debatten, interviews en optredens. Er is tot vroeg in de morgen contact met correspondenten in de VS en de exit polls worden nauwlettend gevolgd. Pauw & Witteman maakt deel uit van de President's Night en komt tussen 23:00 en 0:00 uur live vanuit de Melkweg met vele gasten.

De twee ambtstermijnen van George W. Bush waren zeer tumultueus. Zo waren er de aanslagen van 11 september, de uitzichtloze oorlogen in Irak plus Afghanistan en de kredietcrisis. Is dit alles geheel te wijten aan het beleid van Bush? En in hoeverre is het voor de nieuwe president mogelijk de puinhoop op te ruimen?

VVD'er Hans van Baalen, historicus Maarten van Rossem en presentator van Hour of Power Jan van den Bosch gaan met elkaar in discussie.

Amerika-deskundige Charles Groenhuijsen, Rita Verdonks spindoctor Kay van de Linde en staatssecretaris van Defensie n campagnestrateeg van het CDA Jack de Vries geven hun analyse van de beide campagnes. Wat waren de beste of slechtste momenten en welke innovaties signaleerden zij?

Pieter Hilhorst schreef het boek Historische toespraken die de wereld had moeten horen. Hierin laat hij vijfendertig redenaars aan het woord, waaronder Barack en McCain. Hij laat hen zeggen wat ze zouden hebben gezegd als ze wl het achterste van hun tong hadden laten zien, zonder op hun woorden te passen. Humberto Tan draagt de fictieve speech van Obama voor, Aad van den heuvel die van McCain.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 4 november door de VARA en de NPS. Te gast waren Humberto Tan, Aad van den Heuvel, Charles Groenhuijsen, Pieter Hilhorst, Kay van de Linde, Jack de Vries, Maarten van Rossem, Hans van Baalen en Jan van den Bosch. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie