Uitzending
Pauw & Witteman - 5-11-2008

5-11-2008

Pauw & Witteman

1162 x bekeken | 0 reacties
6
Te gast: Charles Groenhuijsen, Bert Koenders, Marlies Pernot en Stephan Sanders.

Charles Groenhuijsen
Een overduidelijke verkiezingsoverwinning voor Barack Obama. De verwachtingen van 'change' en 'yes we can' zijn zeer hoog gespannen. Kan de nieuwe president die veranderingen waarmaken?

Bert Koenders
Minister Bert Koenders over de gevolgen van Obama als president voor ontwikkelingssamenwerking en de toekomst van Afghanistan. Obama heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij meer aandacht wil voor Afghanistan. Hij wil daar meer Amerikaanse troepen heensturen en verwacht ook van de NAVO-bondgenoten een grotere inzet. Koenders vertrouwt op de veelzijdige visie van Obama op de problemen in Afghanistan. De nieuwe president wil een combinatie van militaire, politieke en ontwikkelingsmaatregelen.

Stephan Sanders
Hij is de 44ste president en de eerste eerste Afro-Amerikaanse president van de Verenigde Staten. "Obama hoeft niet aan zijn kleur te wennen, de rest moet dat eventueel", zo schrijft Stephan Sanders in Vrij Nederland. Naast huidskleur heeft journalist, auteur en presentator Stephan Sanders meer overeenkomsten met Barack Obama. Ze zijn ook leeftijdsgenoten en alletwee opgevoed in een blank gezin.

Marlies Pernot
Heeft de crisis in de financiŽle wereld ook de huizenmarkt besmet? Volgens Marlies Pernot, directeur van de Vereniging Eigen Huis, is daar in Nederland geen sprake van. Wel is er van alles gaande op de woningmarkt, maar er is geen reden tot paniek, zegt Pernot. Ze roept het kabinet op om maatregelen te nemen zodat de woningmarkt niet stilvalt. Zo stelt ze voor de overdrachtsbelasting te halveren.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 5 november door de VARA en de NPS. Te gast waren Bert Koenders, Stephan Sanders, Charles Groenhuijsen en Marlies Pernot. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie