Uitzending
Pauw & Witteman - 3-2-2009

3-2-2009

Pauw & Witteman

2456 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast: Hans van Mierlo, Bram Moszkowicz en Tjitske Reidinga.

Hans van Mierlo
Gaat hij als Minister van staat zitting nemen in de commissie die het Irak-onderzoek gaat doen? Oud-politicus Hans van Mierlo geeft vanavond duidelijkheid. Van Mierlo stelt in de uitzending duidelijk dat hij vindt dat de democratie met voeten getreden is tijdens de kabinetsformatie-onderhandelingen. Morgen debatteert de Tweede Kamer over het onafhankelijk onderzoek naar de Nederlandse steun aan de oorlog in Irak. Oud-president van de Hoge Raad Davids leidt het onderzoek.

Bram Moszkowicz
Geert Wilders stapt naar de Hoge Raad om zijn vervolging ongedaan te maken. Hij heeft daar voor advocaat Bram Moszkowicz in de arm genomen. Het gerechtshof heeft besloten dat Wilders vervolgd moet worden voor zijn anti-islamitische uitlatingen. Spong is één van de mensen die de zaak tegen Wilders heeft aangespannen bij het hooggerechtshof.

Tjitske Reidinga
Tjitske Reidinga staat in de Nederlandse theaters met 'De God van de Slachting', een komedie over beschaafde mensen. Reidinga is vooral bekend als Claire van Kampen in ‘Gooische Vrouwen’, maar ze staat al jaren op het toneel. Met 'De God van de slachting' staat ze vanaf morgen op het toneel.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 3 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Hans van Mierlo, Tjitske Reidinga en Bram Moszkowicz. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie