Uitzending
Pauw & Witteman - 23-4-2010

23-4-2010

Pauw & Witteman

1053 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Wouter Bos, Bertolf Lentink en Frits Wester.

Wouter Bos
In februari verslechterde de relatie tussen coalitiepartners CDA en PvdA in hoog tempo. De sociaal-democraten hielden voet bij stuk toen het CDA en ChristenUnie een verlenging wilden van de militaire missie in Uruzgan. Wouter Bos had zijn achterban beloofd dat de missie niet nog een keer verlengd zou worden en hij wilde van geen draai weten. Zo kwam op 20 februari, kort voor de gemeenteraadsverkiezingen, een eind aan kabinet-Balkenende IV.

Frits Wester
Vandaag presenteerde Geert Wilders in Den Haag het partijprogramma van zijn PVV. Wilders denkt 21 miljard te kunnen bezuinigen op overheidsuitgaven. De PVV bezuinigt op Europa, ontwikkelingshulp en het klimaatbeleid. Wilders wil meer geld besteden aan extra agenten en verzorgingspersoneel.

Bertolf
Bertolf Lentink speelde enigszins anoniem als gitarist in de begeleidingsband van Ilse DeLange. Maar aan die anonimiteit kwam een eind toen Bertolf vorig jaar in de zomer de hitlijsten bestormde met het aanstekelijke popliedje 'Mr. Light'. Zijn debuutalbum werd lovend ontvangen, op het dak van de Pauw & Witteman studio bracht hij een ode aan het rooftop concert van The Beatles en hij won een Zilveren Harp voor aanstormend talent.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 23 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Frits Wester, Wouter Bos en Bertolf Lentink. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee