Uitzending
Pauw & Witteman - 2-4-2010

2-4-2010

Pauw & Witteman

1392 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Ab Klink, Ard Schenk, Caro Emerald en Danny Ellinger.

Ab Klink
In opdracht van het kabinet-Balkenende IV zocht een aantal top-ambtenaren naar bezuinigingsmogelijkheden op negentien beleidsterreinen. Volgens deze ambtelijke werkgroepen kan er 6,35 miljard euro bezuinigd worden op de zorg. De twee belangrijkste punten zijn de verhoging van het eigen risico naar 775 euro en het invoeren van eigen bijdrage van 5 euro per huisartsbezoek.

Caro Emerald
Het debuutalbum van zangeres Caro Emerald staat acht weken onafgebroken op nummer één in de album top 100. Nooit eerder wist een artiest die positie zo lang vast te houden met een debuutalbum. Emerald studeerde jazz en zang aan het conservatorium, waar ze in 2005 afstudeerde. Ze is één van de zes zangeressen van Les Elles, een close harmony group uit Amsterdam. Ook doet ze regelmatig de achtergrondzang bji het Kinderen voor Kinderen songfestival.

Ard Schenk
Vogels als kievitten, grutto's en tureluurs worden bedreigd door boeren en roofvogels. In opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maakte Danny Ellinger Een toekomst voor weidevogels?, een film over de bedreigde weidevogels in Nederland. De film wordt gepresenteerd door Ard Schenk. Naast schaatscheld is Schenk ook boerenzoon en zeer betrokken bij de natuur in het boerenlandschap. Hij is samen met regisseur Danny Ellinger te gast.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 2 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Ard Schenk, Ab Klink en Caro Emerald. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!