Uitzending
Pauw & Witteman - 25-2-2013

25-2-2013

Pauw & Witteman

1627 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Marika Viano, Martin äimek, Wim DaniŽls, Wim Perlot, Geert-Jan Knoops en Alejandra, Andres en Mariana Poch.

Marika Viano en Martin äimek
Het centrumlinkse blok van Pier Luigi Bersani heeft de parlementsverkiezingen in ItaliŽ gewonnen. Uit de exitpolls blijkt dat de partij van Bersani ruim 34 procent van de stemmen voor de Kamer heeft gekregen. Marika Viano is Italiaans correspondent in Nederland en werkt voor twee van de grootste kranten in ItaliŽ: de Corriere della Sera en de Gazzetta dello Sport. Ze volgt de ontwikkelingen rond Berlusconi en de verkiezingen op de voet. Vanavond praat ze in Pauw & Witteman over de verkiezingsuitslag. Presentator Martin äimek is gedeeltelijk woonachtig in ItaliŽ, ook hij schuift aan om de uitslag en gevolgen ervan te bespreken.

Geert-Jan Knoops en Alejandra, Andres en Mariana Poch
De voormalig Transaviapiloot Julio Poch mag de uitspraak van de rechter niet buiten de gevangenismuren afwachten. Dat besloten de drie rechters van het Tribunal no.5 in Buenos Aires vandaag. Poch staat terecht voor zijn betrokkenheid bij de zogenoemde 'dodenvluchten' tijdens het Argentijnse militaire regime van Videla (1976-1983). Zijn advocaat Geert-Jan Knoops diende zijn vrijlatingsverzoek in. Poch werd in eerste instantie beschuldigd als legerpiloot betrokken te zijn geweest bij de verdwijning van 615 personen. Inmiddels is dat aantal teruggebracht tot 30 slachtoffers. Hij zit al ruim drie jaar in voorarrest en naar verwachting kan de zaak nog twee jaar duren. Vanavond in Pauw & Witteman gaat advocaat Geert-Jan Knoops in op zijn vrijlatingsverzoek. Samen met de kinderen van Julio Poch: Alejandra, Andres en Mariana Poch bespreekt hij de zaak van de oud-piloot.

Wim DaniŽls
Neerlandicus Wim DaniŽls is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om het motto van de inhuldiging, de Koningsspelen en het Koningslied te bespreken. DaniŽls, ook wel de stadsdichter van Helmond genoemd, heeft een hele reeks woordenboeken en taalgidsen op zijn naam staan, onder meer over sms-taal, achternamen en jongerentaal. Hij studeerde Nederlands en is behalve schrijver ook cabaretier.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 25 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Geert-Jan Knoops, Martin Simek en Wim DaniŽls. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie