Uitzending
Pauw & Witteman - 22-2-2013

22-2-2013

Pauw & Witteman

1498 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Fred Teeven, Ewald Engelen, Michiel Servaes, Barbara Barend en het Kraayenhof Tango Ensemble.

Barbara Barend
De paralympische atleet Oscar Pistorius, die verdacht wordt van de moord op zijn vriendin, komt op borgtocht vrij. Dat heeft een rechtbank in de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Pretoria bepaald. De borgsom bedraagt zo'n 85 duizend euro. Pistorius staat terecht voor het doodschieten van zijn vriendin, het model Reeva Steenkamp. Hij zegt haar voor een inbreker te hebben aangezien en schoot daarom door de deur van de badkamer waarin zij zich had opgesloten.

Fred Teeven
Slachtoffers van een misdrijf moeten tijdens de rechtszitting kunnen vertellen welke straf zij de dader toewensen. Dat schrijft staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven vandaag in een brief aan de Tweede Kamer, op de Europese Dag van het Slachtoffer. In deze brief zet Teeven een aantal doelstellingen uiteen om het slachtofferbeleid te verbeteren. Zo wil hij meer bescherming van de privacy het slachtoffer en hun veiligheid beter kunnen waarborgen.

Ewald Engelen en Michiel Servaes
Om de macht van Europa te beperken is financieel geograaf Ewald Engelen een burgerinitiatief gestart. Hiermee hoopt Engelen dertigduizend handtekeningen te verzamelen, die hij nodig heeft om een referendum over dit onderwerp bij het parlement af te dwingen. De Nederlandse economie heeft het moeilijk momenteel. Het begrotingstekort is door de Europese Commissie dit jaar voorzien op 3,6 procent, terwijl Brussel maar 3 procent toe staat.

Kraayenhof Tango Ensemble
Op 30 april is het zover: dan vindt de abdicatie plaats van koningin Beatrix. Haar zoon Willem Alexander wordt dan officieel gekroond tot Koning der Nederlanden. Deze historische gebeurtenis willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In onze nieuwe rubriek Voor de koning brengen verschillende artiesten een ode aan de toekomstige koning in de vorm van een artistiek geschenk.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 22 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Barbara Barend, Fred Teeven en Ewald Engelen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie