Uitzending
Pauw & Witteman - 26-2-2013

26-2-2013

Pauw & Witteman

1316 x bekeken | 0 reacties
3
Gasten: Joop Munsterman, IJsbrand Velzeboer, Marianne Thieme, Annie Schreijer-Pierik, Nazmi Türkkol en Trudy Coenen.

IJsbrand Velzeboer, Marianne Thieme en Annie Schreijer-Pierik
Zijn we ons voldoende bewust van wat we eten? Geven voedseletiketten nog voldoende garantie van de inhoud van ons voedsel? Is ons voedsel veilig genoeg? Is de zorg om paardenvlees terecht? Voedselveiligheidsspecialist en directeur van Scienta Nova IJsbrand Velzeboer, fractievoorzitter Partij voor de Dieren Marianne Thieme en voormalig CDA-Kamerlid en boerin Annie Schreijer-Pierik gaan hierover vanavond in gesprek in Pauw & Witteman.

Nazmi Türkkol en Trudy Coenen
De Turkse Arbeidersvereniging HTIB eist via de rechter dat de overheid betaalt voor lessen in het Turks op basisscholen. Dat schrijft dagblad De Telegraaf.

Kinderen van niet-westerse ouders kregen tot 2004 maximaal vijf uur per week les in de taal van hun ouders. Dit zogenaamde 'Onderwijs in Allochtone Talen' is na een lang politiek debat gestopt, met als belangrijkste reden dat de overheid het thuis spreken van Nederlands wil stimuleren.

Advocaat Nazmi Türkkol en lerares Trudy Coenen (lerares van het jaar 2010) debatteren vanavond over het voorstel om Turkse lessen in te voeren op de basisschool.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 26 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Annie Schreijer-Pierik, Joop Munsterman en Marianne Thieme. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie