Uitzending
Pauw & Witteman - 21-2-2013

21-2-2013

Pauw & Witteman

1792 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Bart Swings, Bart Veldkamp, Bram Moszkowicz en Christa Meindersma.

Bram Moszkowicz
De bekende strafpleiter Bram Moszkowicz krijgt nog n keer de kans om zijn levenslange schorsing als advocaat op te heffen. Vandaag dient zijn hoger beroep bij het Hof van Discipline in Den Bosch, de hoogste tuchtrechter voor advocaten. In zijn eigen verdediging zei Moszkowicz dat zijn 'ouderwetse manieren van doen' een van de redenen zijn dat hij zijn administratie niet op orde heeft. Vanavond praten Jeroen en Paul met Bram Moszkowicz over zijn zaak en zijn hoger beroep bij het Hof van Discipline.

Christa Meindersma
In het diepste geheim en met hulp van Nederlandse bodem zijn eeuwenoude manuscripten gered uit de Malinese stad Timboektoe. Islamitische opstandelingen dreigden de geschriften te vernietigen. De reddingsoperatie is maandenlang voorbereid en werd gesteund door het Prins Claus Fonds. Vanavond vertelt de directeur van het Prins Claus Fonds Christa Meindersma over deze bijzondere cultuurschat.

Bart Swings en Bart Veldkamp
De Belgische schaatser Bart Swings sloot afgelopen weekend het WK Allround in Hamar af met een bronzen medaille. De Belg maakte in Noorwegen vooral indruk tijdens zijn rit op de 10 kilometer tegen Havard Bkko en nam door zijn sterke race de derde plaats over van Skobrev. Bkko behaalde in het eindklassement de tweede plek en Sven Kramer eindigde voor de zesde keer als eerste. Swings en Veldkamp zijn vanavond te gast bij Pauw & Witteman om het succes op het WK en hun toekomstplannen te bespreken.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 21 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Bart Veldkamp en Bram Moszkowicz. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie