Uitzending
Pauw & Witteman - 28-2-2013

28-2-2013

Pauw & Witteman

1418 x bekeken | 0 reacties
4
Gasten: Hans Jaap Melissen, Freddy Mols, Giels Brouwer, Barbara Baarsma en Sybrand van Haersma Buma.

Hans Jaap Melissen
De vliegramp bij de Libische hoofdstad Tripoli in 2010 is veroorzaakt door grote fouten van de piloten tijdens de landing. Uit het onderzoeksrapport blijkt dat ze door mist niet wisten hoe hoog ze vlogen. Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen bezocht het rampgebied in LibiŽ, vanavond bespreekt hij de uitkomsten van het onderzoek bij Pauw & Witteman.

Barbara Baarsma en Sybrand Buma
Het begrotingstekort in Nederland zal in 2013 en in 2014 niet onder de Europees gestelde norm van 3 procent blijven. Volgens de vandaag gepresenteerde cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) zal het overheidstekort dit jaar uitkomen op 3,3 procent en volgend jaar op 3,4 procent. Ook de werkloosheid zal de komende twee jaar oplopen tot 6,5 procent. Pas volgend jaar is economische groei mogelijk. CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma vindt de nieuwe ramingen van het CPB zorgelijk. Hij wil geen nieuwe belastingverhogingen, omdat dat volgens hem meer onzekerheid teweeg brengt. 'Dit kabinet moet ervoor zorgen dat het vertrouwen weer terug komt,' aldus Van Haersma Buma. Samen met econoom Barbara Baarsma gaat de CDA-leider vanavond in Pauw & Witteman in op de sombere cijfers van het CPB.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 28 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Sybrand van Haersma Buma en Barbara Baarsma. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie