Uitzending
Pauw & Witteman - 1-3-2013

1-3-2013

Pauw & Witteman

1333 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Mark Rutte en Tim Knol.

Mark Rutte
'Doorgaan met hervormen en werken aan herstel voor de werkgelegenheid'. Dat is de boodschap van minister-president Mark Rutte naar aanleiding van de ongunstige cijfers die gisteren door het Centraal Planbureau zijn gepresenteerd. Daaruit blijkt dat Nederland de komende twee jaar een begrotingstekort heeft van 3,4 procent.

De twee regeringspartijen willen daarom maatregelen nemen om uit te komen op de Europese norm van een maximaal tekort van 3 procent. Vandaag is het kabinet het eens geworden over een bezuinigingsbedrag van 4,3 miljard euro in het zogenoemde 'Oranje-akkoord'.

D66-leider Alexander Pechtold sprak voor het akkoord van 'visieloze bezuinigingen'. Volgens CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma was belastingverhoging niet de juiste oplossing en sprak hier gisteren over in Pauw & Witteman. Ook ChristenUnie-leider Arie Slob zei 'niet te wachten op kruimelwerk en bij elkaar gehakte lijstjes'.

Vanavond gaat Pauw & Witteman in gesprek met minister-president Mark Rutte. De premier blikt terug op de prestaties van zijn kabinet Rutte-II en de drukke week die hij achter de rug heeft. Wat is zijn toekomstvisie voor het land? Hoe wil hij Nederland uit de crisis halen? Wat heeft zijn kabinet tot nu toe gedaan om de recessie tegen te gaan? Waarom gelooft hij dat nieuwe hervormingen noodzakelijk zijn?

Tim Knol
Deze week treedt muzikant Tim Knol op met zijn single When I am king. Ook zingt hij If my mind, een nummer dat in het najaar op zijn nieuwe cd zal verschijnen. Knol heeft al twee albums op zijn naam staan: Tim Knol (2010) en Days (2011). Twee jaar geleden speelde de artiest op het hoofdpodium van het Pinkpopfestival.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 1 maart door de VARA en NTR. Te gast waren Mark Rutte en Tim Knol. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie