Uitzending
Pauw & Witteman - 19-3-2008

19-3-2008

Pauw & Witteman

1672 x bekeken | 0 reacties
7
Deze keer te gast bij Jeroen Pauw en Paul Witteman: Harry Mulisch en Robbert Ammerlaan, Step Vaessen en Jan Marijnissen

Overlijden Hugo Claus
Vandaag overleed schrijver en kunstenaar Hugo Claus op 78-jarige leeftijd in Antwerpen. Claus wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste schrijvers van het Nederlandse taalgebied. Claus leed aan de ziekte van Alzheimer en koos zijn eigen moment om te sterven. Hij schreef romans, novellen, verhalen, gedichten en toneelstukken en ontving een keur aan literaire prijzen. Claus gold als kanshebber voor een Nederlandse Nobelprijs voor de literatuur.

Harry Mulisch en Claus' uitgever Robbert Ammerlaan reageren op het overlijden van de Belgische schrijver. "Ik heb een vriend verloren en de literaire wereld een grootheid", zei Mulisch in een eerste reactie. Mulisch en Claus richtten in de jaren zestig het tijdschrift 'Randstad' op.

Step Vaessen
Vaessen is sinds november 2006 in dienst voor de internationale nieuwszender al Jazeera. Ook werkt ze nog voor de NOS als correspondent Zuid-Oost AziŽ. Werken voor Al Jazeera betekent voor Vaessen dat ze de beschikking heeft over een eigen cameraman, producer en een kantoor in Jakarta. Ze krijgt budget om bijvoorbeeld naar het afgelegen Atjeh af te reizen om verslag te doen. De NOS doet slechts een beroep op Vaessen bij groot nieuws en evenementen. Bij Al Jazeera kan de correspondente meer van IndonesiŽ laten zien. Overigens is IndonesiŽ het grootste moslimland ter wereld, hoe reageert men daar op de aangekondigde film van Geert Wilders?

Jan Marijnissen
Een paar weken geleden kondigde SP-leider Marijnissen aan dat hij zou komen met een eigen integratienota. Hiermee wil hij reageren op de politieke rechterflank in de persoon van Rita Verdonk en Geert Wilders. Vanavond presenteert Marijnissen in Pauw & Witteman de visie van de SP op integratie: 'Gedeelde toekomst'.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 19 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Harry Mulisch, Jan Marijnissen en Step Vaessen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie