Uitzending
Pauw & Witteman - 17-3-2008

17-3-2008

Pauw & Witteman

1664 x bekeken | 0 reacties
5
Vanavond te gast bij Jeroen Pauw en Paul Witteman: Lee Towers, Hans Jansen, Harry de Winter en Kadir van Lohuizen

Lee Towers
Na 36 albums en vier verzamelaars (twintig keer goud en vier platina) hoeft Lee Towers niet meer per se een nieuwe cd op te nemen. Hij heeft het naar eigen zeggen allemaal al een keer gedaan. Lee Towers produceert sinds 1992 zijn eigen albums, maar de kans is nihil dat hij met een nieuwe cd uit de kosten zou komen. Daarom houdt de voormalige havenarbeider het bij live optredens. De komende maanden toert de Nederlandse kruising van Sinatra, Tony Bennett en Elvis langs verschillende zalen als speciale gast van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Hans Jansen
Arabist Hans Jansen schreef het boek 'Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten' waarin hij 267 vragen over de islam beantwoordt. In het voorwoord schrijft Jansen uit dat de titel is afgeleid "van benamingen voor ongelovigen en joden. Het gaat om soera 2:65, 5:60, 7:166, 8:55 en 74:50". Jansen legt onder andere uit dat de Koran in een taal is geschreven die afwijkt van modern Arabisch. De betekenis van ongeveer eenvijfde van de Koran "is zo duister dat eigenlijk niemand weet wat de tekst betekent".

Harry de Winter
"Als Wilders hetzelfde over Joden (en het Oude Testament) had gezegd als wat hij nu over Moslims (en de Koran) uitkraamt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme." Dit is de tekst van een advertentie die vandaag in 'de Volkskrant' verscheen. Ondertekenaar is programmamaker Harry de Winter die de advertentie mede namens Stichting de Initiatieven en Een Ander Joods Geluid heeft geplaatst.

Kadir van Lohuizen
Vorige week sloeg in Tibet de vlam in de pan toen Tibetanen de straat opgingen om een eerdere opstand tegen China te herdenken. Tibet wordt sinds 1950 door China bezet. Gaandeweg werd de reactie van de Chinese ordetroepen heviger en men schoot met scherp op de rebellerende Tibetanen. Er zouden reeds enkele tientallen doden zijn gevallen, met name in de hoofdstad Lhasa. De betogers hebben van de Chinese autoriteiten tot vanmiddag vijf uur (Nederlandse tijd) om zichzelf aan te geven. Fotojournalist Kadir van Lohuizen keerde onlangs terug uit Tibet, een land dat hij vaker bezocht. De eerste keer was in 1985. Van Lohuizen zag het Tibet veranderen en legde vast hoe de jongere generatie niet meer achter de yaks aan wil lopen, maar in een internetcafé videogames willen spelen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 17 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Lee Towers, Harry de Winter, Kadir van Lohuizen en Hans Jansen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie