Uitzending
Pauw & Witteman - 21-3-2008

21-3-2008

Pauw & Witteman

2980 x bekeken | 0 reacties
7
Vanavond aan tafel bij Jeroen Pauw & Paul Witteman: Ed Sinke, Ilja Gort, de Ashton Brothers en Khadija Arib

Ed Sinke
Sinke staat bekend als vertrouweling en adviseur van Tweede-Kamerlid Rita Verdonk. Onlangs richtte de 'Stichting Vrienden van Rita Verdonk' de Favorita BV op. Doel van de BV is het inzamelen van gelden en het organiseren van activiteiten ter ondersteuning van Verdonk. Verschillende Tweede-Kamerleden fronsten hun wenkbrauwen toen ze van deze BV hoorden. VVD'er Fred Teeven hekelde het gebrek aan transparantie bij Trots op Nederland, de beweging van Verdonk. Als geld binnenkomt via een BV is het onduidelijk wie precies de financiers van een politieke partij zijn. Minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken, PvdA) bereidt wetgeving voor om politieke bewegingen zonder leden te dwingen openheid van zaken te geven over hun inkomsten. Trots op Nederland is zo'n beweging.
Ed Sinke reageert op de kritiek op Favorita BV.

Ilja Gort
Gort is kasteelheer van Chateau la Garde en wijnboer in de Bordeaux-streek die bekend staat om zijn wijngaarden. Aanvankelijk raakte hij zijn wijn aan de straatstenen niet kwijt omdat de markt potdicht zat. Als Nederlanders kwam hij daar niet tussen. Inmiddels heeft hij een contract met Albert Heijn die exclusief zijn La Tulipe in de schappen heeft. Met de witte Tulipe won Gort een paar weken geleden de gouden medaille op het Concours de Paris. Zoals elke wijnmaker is Gort afhankelijk van zijn reukorgaan om goede wijn te maken. Daarom liet de kasteelheer onlangs voor vijf miljoen euro zijn neus verzekeren tegen onheil.

Ashton Brothers
Dit muzikale en acrobatische kwartet haalt weer halsbrekende toeren uit in hun derde theatervoorstelling 'Charlatans'. Pim Muda, Pepijn Gunneweg, Friso van Vemde en Joost Spijkers zijn de Ashton Brothers. "Dankzij een ingenieuzer decor en spectaculaire kostuums (beide van Jan Aarnzten) ziet het er dit keer gelikter uit. Maar in de basis brengen ze waar ze altijd al goed in waren: acrobatiek, muziek, slapstick en clownerie. Met deze show bouwen ze verder aan hun eigen, consequent doorgevoerde stijl en overtreffen ze zichzelf vooral in de fysieke acts" (de Volkskrant, 19 maart 2008).

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 21 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Friso van Vemde, Joost Spijkers, Pepijn Gunneweg, Pim Muda, Ilja Gort, Khadija Arib en Ed Sinke. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie