Uitzending
Pauw & Witteman - 21-3-2012

21-3-2012

Pauw & Witteman

1228 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Eveline Bijlsma, Diederik Samsom, Hans Peter Minderhoud en Edward Gal.

Diederik Samsom
Diederik Samsom zit sinds 2003 voor de PvdA in de Tweede Kamer. Daarvoor was hij werkzaam voor Greenpeace en is met name bekend vanwege zijn standpunten over het milieu. Tijdens de kernramp in Fukushima (Japan) viel hij op door zijn duidelijke en eenvoudige uitleg over de werking van kerncentrales in ons programma. Vanavond gaat Samsom in op zijn plannen voor de PvdA. Welke koers zal de partij varen en op welke manier zal de nieuwe fractievoorzitter oppositie voeren?

Eveline Bijlsma
De politie in Toulouse heeft zeer waarschijnlijk de dader te pakken van de schietpartij, die afgelopen maandag het leven kostte aan een onderwijzer en drie kinderen uit diezelfde plaats. De 24-jarige Mohammed Merah wordt ook verdacht van twee dodelijke aanslagen op militairen in dezelfde regio. Mohammed Merah heeft zich verschanst in een huis in Toulouse en is omsingeld door politie. Hij heeft zijn wapen ingeleverd in ruil voor een mobiele telefoon, om met de politie te kunnen communiceren. Vermoed wordt echter dat hij in het bezit is van meerdere wapens. Het is de politie en autoriteiten aan alles gelegen Merah levend in handen te krijgen, om hem uiteindelijk te kunnen verhoren. Eveline Bijlsma is correspondent voor De Telegraaf in Frankrijk en zal ons vanavond bijpraten over het nieuws in Toulouse.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 21 maart door de VARA en NTR. Te gast waren Diederik Samsom, Edward Gal en Hans Peter Minderhoud. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie