Uitzending
Pauw & Witteman - 20-3-2012

20-3-2012

Pauw & Witteman

1441 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Antoine Bodar, Hero Brinkman, Charles Groenhuijsen en Joszi Smeets.

Hero Brinkman
Hero Brinkman stapt uit de PVV en gaat door als eenmansfractie, dit maakte hij vandaag bekend tijdens een persconferentie. De breuk is definitief geworden na een fractievergadering, die vanochtend gepland stond. Vanavond verklaart Hero Brinkman zijn vertrek nader in Pauw & Witteman, wat zijn de plannen voor zijn eenmansfractie in de Tweede Kamer?

Antoine Bodar
De afgelopen jaren heeft de Rooms-katholieke kerk, door het grootschalige en structurele seksueel misbruik met minderjarigen door geestelijken binnen de kerk, een flinke deuk in haar imago opgelopen. In Nederland deed de commissie-Deetman hier onderzoek naar en kwam er veel leed boven water. Deze week werd bekend dat er zelfs kinderen gecastreerd zouden zijn om ze van hun homoseksuele gevoelens af te helpen. De bekende priester Antoine Bodar komt hier vanavond in Pauw & Witteman over praten en vertellen wat zijn oplossingen zijn voor dit probleem

Charles Groenhuijsen en Joszi Smeets
Naast de Republikeinen is nu ook president Barack Obama begonnen aan zijn campagne voor de verkiezingen van eind dit jaar. Vorige week lanceerde hij op internet de minidocumentaire The Road we've Traveled. Behalve lovende reacties over deze biografie over de eerste drie jaren van de president in functie werden er ook kritische kanttekeningen bij geplaatst. Zo zou de documentaire te gelikt en zoetsappig zijn, waardoor de negatieve kanten van Obama compleet worden genegeerd. Maar Obama is niet de enige die rooskleurige campagnefilms gebruikt om stemmen te trekken. Zo maakte de Republikeinse kandidaat Mitt Romney de video A Love Story, waarin zijn vrouw uitlegt waarom hij president zou moeten worden. De kandidaatsvrouwen spelen vaker een grote rol in de verkiezingen en treden samen met eventuele kinderen op de voorgrond om hun man te promoten. Voormalig Amerika-correspondent Charles Groenhuijsen legt vanavond in Pauw & Witteman uit wat het belang is van deze vrouwen in de presidentsverkiezing campagnes. Ook praat Joszi Smeets mee. Zij is deelnemer aan de BKB Academy en heeft de campagne van de Republikeinse kandidaat Mitt Romney in New Hampshire bezocht.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 20 maart door de VARA en NTR. Te gast waren Antoine Bodar, Charles Groenhuijsen en Hero Brinkman. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie