Uitzending
Pauw & Witteman - 28-3-2012

28-3-2012

Pauw & Witteman

1707 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Bram Moszkowicz, Frits Wester, Alexander Pechtold en Heleen Mees.

Frits Wester en Alexander Pechtold
De onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV in het Catshuis over de bezuinigingen dreigen te mislukken. De partijen zouden vandaag tot 18:00 uur doorgaan maar zij hebben de onderhandelingen vandaag vroegtijdig afgebroken. 'De onderhandelingen gaan door een moeilijke fase,' zo liet de RVD weten. Parlementair verslaggever Frits Wester en de partijleider van D66 Alexander Pechtold bespreken vanavond de problemen in het Catshuis en de toekomst van dit kabinet. Wat gebeurt er als de onderhandelingen stuklopen?

Heleen Mees
Vandaag begon in New York het civiele proces tegen de Franse politicus Dominique Strauss-Kahn. De voormalig IMF-topman is beschuldigd van poging tot verkrachting door een kamermeisje van het hotel waarin hij verbleef. Strauss-Kahn is getrouwd met journaliste Anne Sinclair, die sinds de beschuldigen publiekelijk achter haar man bleef staan. Wat drijft deze in Frankrijk zeer populaire vrouw om ondanks de schandalen bij haar man te blijven? Dit bespreken we vanavond met publicist Heleen Mees die in New York woont.

Bram Moszkowicz
In de autobiografie Liever rechtop sterven dan op je knieŽn leven schrijft topadvocaat Bram Moszkowicz over zijn familiegeschiedenis en over zijn advocatenpraktijk. Moskowicz omschrijft wat het voor hem betekent een strafpleiter te zijn. Ook laat hij zich uit over de in zijn ogen miserabele stand van de rechterlijke macht in Nederland. In zijn nieuwe boek behandelt hij onder meer het proces tegen zijn cliŽnt Geert Wilders, het functioneren van de rechterlijke macht en de omgang met de media. Daarnaast geeft hij zijn visie op de toekomst van de rechterlijke macht.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 28 maart door de VARA en NTR. Te gast waren Alexander Pechtold, Bram Moszkowicz, Frits Wester en Heleen Mees. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie