Uitzending
Pauw & Witteman - 15-3-2012

15-3-2012

Pauw & Witteman

1116 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Petra Stienen, Maartje Paumen, Max Caldas, Patrick van Gompel en Peter Verhaar.

Patrick van Gompel
Vandaag is de dag na de ramp. Gisteren verongelukte in het Zwitserse Sierre de bus met schoolkinderen en begeleiders uit Nederland en Belgie, waarvan er 28 om het leven kwamen. Allen woonden zij in Lommel (B) of de directe omgeving daarvan. Verslaggever van het VTM Nieuws Patrick van Gompel was vandaag aanwezig in Lommel om verslag te doen van de gebeurtenissen. Vanavond is hij in Pauw & Witteman om te vertellen over zijn ervaringen de afgelopen twee dagen.

Petra Stienen
Het Vrije Syrische Leger claimt duizenden mails van president Assad te hebben onderschept. De opstandelingen hebben de e-mails doorgespeeld naar de Britse krant The Guardian. Volgens de krant zijn de mails authentiek. Oud-diplomaat en arabist Petra Stienen vanavond in Pauw & Witteman over SyriŽ een jaar na de opstand en over de gelekte mails van Assad.

Peter Verhaar
'Vandaag stap ik na 12 jaar op (..) en ik kan eerlijk zeggen dat de bedrijfscultuur nog nooit zo giftig en destructief was'. Vicepresident Greg Smith publiceerde zijn ontslagbrief aan zakenbank Goldman Sachs in The New York Times. Volgens Smith komen medewerkers hogerop bij de grootste zakenbank ter wereld door klanten over te halen om te 'investeren in aandelen of andere financiŽle producten waar de bank van af wil vanwege de slechte winstverwachtingen'. Ook zouden bestuurders hun klanten 'muppets' noemen. Financieel expert Peter Verhaar spreekt vanavond bij Pauw & Witteman over deze klokkenluider en de bankencultuur.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 15 maart door de VARA en NTR. Te gast waren Petra Stienen en Maartje Paumen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie