Uitzending
Pauw & Witteman - 27-3-2012

27-3-2012

Pauw & Witteman

1980 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Marcia Luyten, Lucy Oldenburg, Fred Teeven, DaniŽl Knoop, Evelijne Bruning en Arend Jan Boekestijn

Fred Teeven
Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven wil dat ex-tbs'ers levenslang onder toezicht geplaatst kunnen worden. Onderzoek toont aan dat veroordeelden van ernstige gewelds- of zedenmisdrijven na tbs vaak opnieuw de fout in gaan. De VVD'er vindt het daarom in bepaalde gevallen nodig dat daders van zware (zeden)misdrijven ook na het uitzitten van een langdurige straf worden gevolgd. Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer is het daarmee eens. De staatssecretaris wil dat alle tbsíers na hun vrijlating nog minimaal een jaar intensief worden gevolgd. Hierdoor hoopt hij te voorkomen dat de veroordeelden opnieuw de fout in gaan. Reclassering Nederland is blij met het wetsvoorstel van Teeven omdat het hen de mogelijkheid geeft onverbeterlijke gevallen in het zicht te houden. Vanavond legt staatssecretaris Fred Teeven uit in Pauw & Witteman wat zijn verwachtingen zijn voor de wetswijziging.

Lucy Oldenburg, DaniŽl Knoop, Evelijne Bruning en Arend Jan Boekestijn
Wel of niet bezuinigen op de ontwikkelingshulp? Daar debatteren we vanavond over in Pauw & Witteman. Voormalig VVD Tweede Kamerlid Arend-Jan Boekestijn was woordvoerder ontwikkelingssamenwerking van zijn partij (2006-2009) en schreef De prijs van een slecht geweten. Waarom hulp in haar huidige vorm niet werkt.
Journalist Marcia Luyten is correspondent in Oeganda en schrijft onder meer over de problemen die ontstaan als westerse landen proberen Afrika te ontwikkelen naar hun eigen idealen.
DaniŽl Knoop werkte van 2006 tot 2009 voor de Verenigde Naties in Centraal-Afrika. Na zijn vertrek bij de VN opende hij een cassavemeel fabriek in Congo waarmee hij de voedselzekerheid in ontwikkelingslanden wil verbeteren.
Evelijne Bruning is expert op het gebied van internationale samenwerking. Zij deed haar ervaring onder andere op als microkredietadviseur voor vrouwelijke ondernemers in Vietnam en als hoofdredacteur van het vakblad voor ontwikkelingssamenwerking.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Arend-Jan Boekestijn en Fred Teeven te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op dinsdag 27 maart door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie