Uitzending
Pauw & Witteman - 14-3-2012

14-3-2012

Pauw & Witteman

1042 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Midas Dekkers, Frans Timmermans, Erik De Soir en Kees de Pater.

Erik De Soir
Een touringcar met Belgische en Nederlandse schoolkinderen is vanochtend verongelukt nabij het Zwitserse Sierre. De bus is gecrasht in een tunnel. De touringcar zou de tunnelwand aan de linkerkant geraakt hebben waardoor de chauffeur de macht over het stuur verloor en aan de andere verkeershelft tot stilstand kwam. De Belgische crisispsycholoog Erik De Soir stond vandaag de ouders bij en praat hier vanavond over in ons programma.

Midas Dekkers en Kees de Pater
Op de website beleef de lente zijn vogels in hun natuurlijke habitat te volgen via camera's die daar zijn ge´nstalleerd. Kees de Pater van de Vogelbescherming is de initiator van deze website. Hij vindt dat de natuur hierdoor toegankelijker wordt en denkt dat het voor meer begrip voor dieren zal zorgen. Hij debatteert hier vanavond met bioloog Midas Dekkers over. Volgens Dekkers zijn de camera's ongepast, ook dieren hebben recht op privacy en dit initiatief leidt tot de verpretparkisering van de natuur.

Frans Timmermans
Deze week verscheen het boek Super Sarko! over het fenomeen Nicolas Sarkozy. Het is geschreven door Frank Renout, correspondent in Frankrijk van onder meer de NOS en het Algemeen Dagblad. PvdA-Tweede Kamerlid Frans Timmermans ontmoette Sarkozy een aantal maal in zijn carriere, in zijn toenmalige hoedanigheid als staatssecretaris van Buitenlandse Zaken. Vanavond praat hij in Pauw & Witteman over deze ontmoetingen met Sarkozy en de aanstaande Franse verkiezingen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 14 maart door de VARA en NTR. Te gast waren Frans Timmermans en Midas Dekkers. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie