Uitzending
Pauw & Witteman - 26-3-2012

26-3-2012

Pauw & Witteman

1499 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Sven Kramer, Marco Florijn, Inez Flameling en Renske Leijten.

Renske Leijten
De Tweede Kamer wil dat minister Schippers (Volksgezondheid) duidelijk maakt hoeveel het kost om de Olympische Spelen in 2028 in Nederland te houden. Uit ambtelijke stukken die RTL Nieuws heeft opgevraagd, zou blijken dat het kabinet opzettelijk vaag is over de kosten. RTL onthulde dat het organiseren van de Olympische Spelen mogelijk 8 miljard zou kosten en dat hoge ambtenaren nabij de minister dat wilden verzwijgen. SP-Kamerlid Renske Leijten wil opheldering van het kabinet over het achterhouden van kritische rapporten over de kosten van het organiseren van de Olympische Spelen. Volgens Leijten heeft het kabinet de Kamer onvolledig ge´nformeerd over de kosten van het evenement en zijn niet alle onderzoeken naar de Tweede Kamer verzonden. Vanavond spreekt Renske Leijten in Pauw & Witteman waar de minister volgens haar de mist in is gegaan.

Sven Kramer
Schaatser Sven Kramer is voor de vierde keer wereldkampioen geworden op de 5000 meter. Hij won goud op het wereldkampioenschap afstanden in Heerenveen. Met een tijd van van 6.13,87 minuten klopte de 25-jarige Fries zijn rivaal Bob de Jong, die met 6.15,24 minuten zilver won. Kramer won de titel eerder in 2007, 2008 en 2009.

Inez Flameling
Vanochtend is filmregisseur James Cameron, bekend van onder meer Avatar en Titanic, naar het diepste punt van de aarde gedoken. Hij dook de bijna elf kilometer naar beneden met een speciale duikboot. Het is de eerste keer in 50 jaar dat een mens zo diep de oceaan afdaalde. Het punt dat hij bezocht is de Marianentrog in de Grote Oceaan, waar de bodem 10.898 meter onder de zeespiegel ligt. Maritiem bioloog Inez Flameling legt vanavond in Pauw & Witteman uit hoe de condities zijn zo diep in de oceaan.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 26 maart door de VARA en NTR. Te gast waren Renske Leijten en Sven Kramer. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie