Uitzending
Pauw & Witteman - 19-3-2012

19-3-2012

Pauw & Witteman

1042 x bekeken | 0 reacties
4
Gasten: Henk Bleker, Richard Korver, Margreet Visser en Alaa Abdulfatah.

Henk Bleker
De staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker bezocht vanochtend de door het vogelgriepvirus getroffen kalkoenboerderij in Kelpen-Oler. Bleker wilde zich ter plekke op de hoogte stellen van de situatie en de gevolgen die deze zal hebben voor nabij gelegen boerderijen.

Alaa Abdulfatah
Alaa Abdulfatah is een Syrische vrouw, nu woonachtig in Nederland, die strijdt voor het Syrische probleem. Haar ouders wonen nog steeds in SyriŽ. Ze is een van de initiatiefnemers van de actie 'The Route to Damascus'. De afgelopen maanden heeft ze met een caravan, bont beschilderd door Syrische en Nederlandse kunstenaars, een tour door verscheidene landen gemaakt. Dit doel hebben ze jammer genoeg niet bereikt, omdat Damascus nog steeds te gevaarlijk is. De caravan staat nu tussen de Syrische vluchtelingen in Antakya (Turkije). De afgelopen dagen bracht zij door in een vluchtelingenkamp aan de grens met Turkije en SyriŽ. In Pauw & Witteman vertelt ze over haar ervaringen.

Richard Korver en Margreet Visser
De zittingen in de Amsterdamse zedenzaak worden vandaag hervat in de Amsterdamse rechtbank. Hoofdverdachte Robert M. staat terecht voor het misbruiken van 67 zeer jonge kinderen. De andere verdachte is zijn echtgenoot Richard van O., die hem zou hebben geholpen bij het plegen van het misbruik. De zaak is 12 maart begonnen. Vandaag komen deskundigen aan het woord over de gevolgen van het misbruik. De geestelijke en lichamelijke nasleep voor de kinderen en de ouders wordt besproken.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 19 maart door de VARA en NTR. Te gast was Henk Bleker. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie