Uitzending
Pauw & Witteman - 23-4-2009

23-4-2009

Pauw & Witteman

1266 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: ex-verslaggeefster Wouke van Scherrenburg, PvdA partijvoorzitter Lilianne Ploumen en oud-commandant der strijdkrachten Dick Berlijn over het JSF-debat, Amerika-deskundige Kirsten Verdel over 100 dagen Obama en de vader van Eric ten Caat overleed na een maagverkleiningsoperatie.

Dick Berlijn, Wouke van Scherrenburg en Lilianne Ploumen
Na een lang debat stemde PvdA fractievoorzitter MariŽtte Hamer uiteindelijk toch in met de aanschaf van de JSF-testtoestellen. Dit nadat de PvdA-Kamerfractie gisteren nog aangaf tegen deze aanschaf te zijn vanwege een gebrek aan informatie. Volgens PvdA partijvoorzitter Lilianne Ploumen is de partij niet plotsklaps van mening veranderd. Ex-verslaggeefster Wouke van Scherrenburg heeft hier zo haar twijfels over. Oud-commandant der strijdkrachten Dick Berlijn is vooral blij dat de volgende stap richting aankoop van de JSF is gezet. Hij is een groot voorstander van het gevechtsvliegtuig.

Kirsten Verdel
Barack Obama is nu 100 dagen president van Amerika. Hoe brengt hij het er vanaf volgens Amerika-deskundige Kirsten Verdel? Verdel werkte mee aan de verkiezingscampagne van Obama. Ze publiceerde over de Amerikaanse ontwikkelingen onder meer voor het Financieele Dagblad, BNR en Al Jazeera.

Eric ten Caat
Eric ten Caat's vader overleed in ziekenhuis Emmen
De vader van Eric ten Caat overleed in Het Scheper Ziekenhuis in Emmen na een maagverkleiningsoperatie. Ten Caat laat het er niet bij zitten en overweegt de chirurg aan te klagen. Er zouden twee patiŽnten zijn overleden kort na een maagoperatie in het ziekenhuis in Emmen. De raad van bestuur gaat onderzoek doen naar deze gevallen. Het ziekenhuis heeft besloten voorlopig geen maagverkleiningen meer uit te voeren en de betrokken specialist verricht geen werkzaamheden meer totdat het onderzoek is afgerond.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 23 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Dick Berlijn, Wouke van Scherrenburg, Lilianne Ploumen en Kirsten Verdel. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie