Uitzending
Pauw & Witteman - 28-4-2009

28-4-2009

Pauw & Witteman

2485 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Ab Osterhaus, Lauren Verster, Peter Kouwenberg.

Ab Osterhaus
Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadde reizigers vandaag af om naar Mexico af te reizen in verband met de uitbraak van de Mexicaanse griep. Nadat Spanje gisteren het eerste Europese geval van de varkensgriep meldde volgden vele andere landen. Onder meer in Frankrijk, Denemarken en Groot-BrittanniŽ is er sprake van potentiŽle besmetting. Viroloog en influenza-deskundige Ab Osterhaus maakt zich zorgen 'omdat dit virus volslagen nieuw is'. Hij is lid van het Outbreak Management Team dat woensdag bijeenkomt om over een eventuele uitbraak van de griep in Nederland te spreken.

Lauren Verster
Presentatrice Lauren Verster is vanaf aanstaande zondag op Veronica te zien met haar nieuwe programma Lauren verslaat... Ze reist mee met fotografen die wereldwijd spraakmakende fotoreportages maken en belandt hierdoor in behoorlijk heftige situaties. Zo filmde Verster onder meer in de Colombiaanse jungle waar een cocaÔneplantage werd opgerold en bij een bankoverval in Napels. Al tijdens haar middelbare school tijd maakte Lauren Verster kennis met de televisiewereld middels haar activiteiten bij lokale tv-zender Boschtion. Na werkzaam te zijn geweest bij MTV, Nickelodeon en als Jakhals bij DWDD, is ze sinds enige tijd verbonden aan Veronica.

Peter Kouwenberg
De laatste jaren is er in toenemende mate kritiek op de Nederlandse jeugdzorg, zeker na de zaak-Savanna. Gezinsvoogden staan onder druk om zich overmatig te verantwoorden, uit angst voor beschuldigingen over nalatigheid. Dit leidt ook tot meer uithuisplaatsingen, omdat men liever het zekere voor het onzekere neemt. Tegelijkertijd krijgen de voogden ook in toenemende mate te maken met bedreigingen en agressie van ouders van uithuisgeplaatste kinderen.
Naast Kouwenberg zijn ook gezinsvoogden Janine Prins en Indra Lodiers te gast.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 28 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Lauren Verster, Ab Osterhaus en Peter Kouwenberg. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee