Uitzending
Pauw & Witteman - 22-4-2009

22-4-2009

Pauw & Witteman

2554 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Ronald Plasterk, Ernest Louwes.

Ernest Louwes
De gevangenisstraf zit er voor hem op en het mediaverbod is opgeheven. De veroordeelde voor de Deventer moordzaak Ernest Louwes zegt nog steeds onschuldig te zijn. Acht jaar zat Louwes vast voor de moord op de weduwe Wittenberg. In 2004 verzette hij zich hevig tegen zijn vonnis. Daarna is hij zelf niet meer in de media geweest. Ernest Louwes heeft al die tijd gezegd niet schuldig te zijn aan de moord op de weduwe. Nu hij weer vrij is gaat hij door met zijn strijd om zijn onschuld te bewijzen. Ook opiniepeiler Maurice de Hond gelooft in zijn onschuld en is al jaren pleitbezorger voor de zaak Louwes.

Ronald Plasterk
Volgens een onafhankelijke commissie van de publieke omroep heeft omroep Llink geen bestaansrecht. Volgt minister Plasterk het advies op? Llink heeft de afgelopen tijd hard campagne gevoerd om 150.000 leden binnen te halen zodat ze kunnen blijven bestaan. De onafhankelijke commissie vindt nu dat de omroep zich niet genoeg onderscheidt van de andere omroepen en adviseert de minister daarom om de Llink in 2010 geen geld en zendtijd meer te geven.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 22 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Maurice de Hond, Ronald Plasterk en Ernest Louwes. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie