Uitzending
Pauw & Witteman - 24-3-2009

24-3-2009

Pauw & Witteman

1171 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Mark Rutte, Agnes Kant, Femke Halsema, Alexander Pechtold.

Ergernis over de trage besluitvorming
De oppositiepartijen VVD, D66, GroenLinks en de SP vinden dat de onderhandelingen om tot een crisisakkoord te komen erg lang duren.

Oppositie te weinig bij besluitvorming betrokken
De oppositiepartijen vinden dat het kabinet ze veel te weinig bij de besluitvorming betrekt. De sociale partners doen wel mee in de onderhandeling.

Onenigheid over loonmatiging
Eén van de punten waar FNV-voorzitter Agnes Jongerius met het kabinet over onderhandelt, is loonmatiging. Hoe denken de oppositiepartijen daar over?

Afschaffing vliegtax
Het kabinet wil de vliegtax afschaffen om zo het vliegverkeer weer op gang te brengen. SP, VVD, GroenLinks en D66 zijn verdeeld.

Verhoging AOW-leeftijd
FNV-voorzitter Jongerius hoopt in de onderhandeling met het kabinet een verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 te voorkomen. De oppositie is hier verdeeld over.

Verhoging woningforfait
Het kabinet wil geen maatregelen nemen rond de hypotheekrente, maar stelt wel een verhoging van het woningforfait voor. De oppositiepartijen geven hun mening.

Bonus ING-topman gênant en ongepast
GroenLinks fractieleider Femke Halsema vindt de bonus die de topman bij ING krijgt gênant en ongepast.

Waar is Wilders?
Kijkers vragen zich af waarom Geert Wilders niet aan tafel zit bij de fractievoorzitters van de oppositiepartijen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 24 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Agnes Kant, Alexander Pechtold, Femke Halsema en Mark Rutte. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie