Uitzending
Pauw & Witteman - 5-1-2009

5-1-2009

Pauw & Witteman

1920 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond begint Pauw en Witteman weer. Aan tafel: Jort Kelder, Egbert Hennen, Ronald Sörensen, Bernard Welten en Hans van den Broek.

Jort Kelder
In het nieuwe KRO programma ‘Topverkopers’ gaat Jort Kelder samen met ondernemer Egbert Hennen op zoek naar de beste verkoper van Nederland. Tien verkopers worden twee weken opgesloten in een hotel en gaan met elkaar de strijd aan om te bewijzen dat zij het beste zijn in hun vak. In de finale-uitzending van 4 maart strijden drie overgebleven verkopers met elkaar. De winnaar krijgt exclusieve coaching aangeboden van een ervaren topondernemer.

Ronald Sørensen
Vandaag werd Ahmed Aboutaleb beëdigd als burgemeester van Rotterdam. Fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam Ronald Sørensen had aanvankelijk grote problemen met de keuze voor de voormalige staatssecretaris van Sociale Zaken. Hij vond dat Aboutalebs voordracht 'in een achterkamertje' tot stand was gekomen, en vond dat Aboutaleb als Marokkaanse Nederlander geen geschikte burgemeester van Rotterdam kon zijn. Sørensen typeerde Aboutaleb eerder als „die Marokkaanse baantjesjager die thuis in een Ajaxpyjama slaapt”, wat verwacht hij van de nieuwe burgemeester?

Bernard Welten
De Amsterdamse politie heeft een website geopend waarop voortvluchtige veroordeelde criminelen staan afgebeeld zodat bezoekers tips kunnen geven over hun verblijfplaats. Op www.veroordeeldengezocht.nl staan namen en, indien beschikbaar, foto’s van misdadigers die ernstige delicten op hun naam hebben staan, zoals doodslag, overvallen, verkrachting of internationale drugshandel, maar nog vrij rondlopen. Korpschef Bernard Welten geeft uitleg.

Hans van den Broek
Israelische troepen zijn sinds 27 december bezig met een grootscheepse militaire operatie in de Gazastrook. Doel is de gewelddadige acties van Hamas definitief een halt toe te roepen. De Gazastrook is van de wereld afgesloten, de Palestijnse burgerbevolking is de dupe. Volgens schattingen van hulpverleners zijn al meer dan vijfhonderd Palestijnen gedood. Oud-minister van Buitenlandse Zaken Hans van den Broek noemt de acties buitenproportioneel en is zeer kritisch over de lakse houding van de internationale gemeenschap.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 5 januari door de VARA en NTR. Te gast waren Jort Kelder, Hans van den Broek, Bernard Welten, Ronald Sorensen en Egbert Hennen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie