Uitzending
Pauw & Witteman - 8-12-2009

8-12-2009

Pauw & Witteman

1237 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Ahmed Marcouch, Diederik Samsom, Richard de Mos, George Schweigmann, Wim Hartung, Jaap Nienhuis en George van Staal.

Favoriet Ahmed Marcouch toch verloren
Ahmed Marcouch is gisteren verslagen door Achmed Baâdoud in de strijd voor het lijsttrekkerschap voor de PvdA van het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West.
Er waren tijdens de ledenraadpleging drie stemrondes nodig om de nieuwe lijsttrekker vast te kunnen stellen.

Bij de landelijke kopstukken van de PvdA was Ahmed Marcouch de favoriet voor het lijsttrekkersschap, maar binnen het lokale bestuur lag dat anders. Na de laatste stemming was de uitslag 83 stemmen voor Marcouch en 90 voor Baâdoud.

Samsom in debat met De Mos over 'climategate'
PvdA-Kamerlid Diederik Samsom gaat in debat met PVV-Kamerlid Richard de Mos over de controverse die ontstond nadat uit gelekte emails bleek dat een aantal klimaatwetenschappers feiten manipuleerden.
Afgelopen maand bleek uit een aantal gehackte emails dat wetenschappers van de Climatic Research Unit van de Engelse East Anglia universiteit bewust bepaalde gegevens achterwege lieten bij hun onderzoeken. Het zou gaan om gegevens die haaks staan op algemeen aanvaarde beweringen over opwarming van de aarde. De vraag is welke impact dit nieuws zal hebben op de klimaatconferentie in Kopenhagen die gisteren van start ging.

Schaatsers van de helse Elfstedentocht in '63
Op zondag gaat de film 'De hel van '63' in premičre, over de zwaarste Elfstedentocht ooit. George Schweigmann, Wim Hartung, Jaap Nienhuis en George van Staal namen deel aan die helse tocht.

Vrijdag 18 januari 1963 vertrokken 568 wedstrijdschaatsers en 9294 tochtrijders aan de twaalfde Elfstedentocht die de geschiedenis zou ingaan als de zwaarste tocht. Slechts 58 wedstrijdrijders en 69 tochtrijders behaalde de finish binnen de tijdslimiet. Jaap Nienhuis, George van Staal, Wim Hartung en George Schweigman waren de laatste rijders die de finish behaalden.

De film De hel van '63 van regisseur Steven de Jong gaat zondag 13 december in premičre in het WTC Expo in Leeuwarden. Vanaf 17 december is de film in meer dan 100 bioscopen in Nederland te zien.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 8 december door de VARA en de NPS. Te gast waren Ahmed Marcouch, Diederik Samsom en Jaap Nienhuis. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!