Uitzending
Pauw & Witteman - 7-11-2008

7-11-2008

Pauw & Witteman

3341 x bekeken | 1 reacties
7
Te gast in Pauw & Witteman: Peter R. de Vries, Freek de Jonge de winnaar van de VSCD Oeuvreprijs, Peter Paul de Vries en Sara Kroos.

Freek de Jonge
Freek de Jonge, de winnaar van de VSCD Oeuvreprijs zit vanavond aan tafel bij Pauw & Witteman. De prijs gaat ieder jaar naar een prominente Nederlandse podiumkunstenaar van wie het werk een grote en blijvende bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse podiumkunsten. Zondag 16 november maakt het bestuur van de VSCD (Verenging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) de winnaar officieel bekend in de Kleine Komedie in Amsterdam. Podiumkunstenaars die eerder met de Oeuvreprijs naar huis gingen zijn onder anderen Guus Hermus (1988), Peter Oosthoek (1993), Ton Lutz (1995), Rudi van Dantzig (2003), Hans Croiset (2004), Gustav Leonhardt (2006) en Frans Brüggen (2007).

Peter R. de Vries
Is het Peter R. de Vries deze keer wel gelukt om Joran van der Sloot met een undercoveractie achter de tralies te krijgen? Dat wordt zondag in de uitzending van De Vries duidelijk. Peter R. de Vries zegt opnieuw met een verborgen camera belastend materiaal te hebben vastgelegd. De beelden zouden duidelijk maken dat Van der Sloot Thaise vrouwen in Bangkok te koop aanbiedt voor de Nederlandse markt, zo meldt De Telegraaf. Joran van der Sloot was lange tijd hoofdverdachte in de zaak Holloway. Met een undercoveroperatie wist De Vries bekentenissen bij Joran los te krijgen, maar die bleken niet voldoende te zijn om tot een veroordeling te leiden. Wel trok deze uitzending van Peter R. de Vries 7 miljoen kijkers.

Peter Paul de Vries
Barack Obama gaf vandaag zijn eerste grote speech nadat hij gekozen is als nieuwe president van Amerika. Belangrijk thema was de financiële crisis. Peter Paul de Vries signaleert dat Obama nu al terugkrabbelt. Hij zal zijn belofte van belastingverlagingen voor 90 procent van de Amerikanen niet kunnen waarmaken. "Een verkiezingsleugentje", aldus De Vries.

Sara Kroos
Cabaretičre Sara Kroos zat zelf ooit in de jeugdzorg en nu toert ze door het land voor de de Week van de Jeugdzorg. Als ambassadeur geeft ze een theatervoorstelling voor scholieren. Op deze manier wil ze jongeren duidelijk maken wat jeugdzorg voor deze groep kan betekenen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 7 november door de VARA en de NPS. Te gast waren Peter R. de Vries, Freek de Jonge, Peter Paul de Vries en Sara Kroos. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie