Uitzending
Pauw & Witteman - 12-3-2012

12-3-2012

Pauw & Witteman

1093 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Erik van Kregten, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn, Hans Jaap Melissen en Petra de Boevere.

Erik Van Kregten
Vandaag is in de Bunker in Amsterdam het proces tegen Robert M. begonnen, de hoofdverdachte in de grote Amsterdamse zedenzaak. Naast Robert M. staat ook zijn echtgenoot Richard van O. terecht. De zaak kwam aan het licht dankzij een Amerikaans onderzoek naar kinderporno, M. was op dat moment werkzaam bij kinderdagverblijf Het Hofnarretje. Vanavond bespreekt Erik van Kregten, de advocaat van Richard van O., de voortgang van het proces. Van O. heeft altijd gezegd dat hij nooit precies op de hoogte is geweest van de aard en omvang van het misbruik door zijn echtgenoot.

Hans Jaap Melissen
Vanavond is oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen te gast. Hij is net terug uit SyriŽ en hij bespreekt met ons het laatste nieuws over de toestand in het land. De NOS, ťťn van de werkgevers van Melissen, besloot geen gebruik te maken zijn verslaggeving omdat zij de situatie in SyriŽ voor journalisten te gevaarlijk vonden.

Petra de Boevere
Het Meisje van de Slijterij, Petra de Boevere, heeft minister-president Mark Rutte afgelopen zaterdag een open brief geschreven. Hierin legt ze uit waarom ze na tien jaar haar lidmaatschap van de VVD heeft opgezegd. Ze stelt dat ze zich niet langer identificeert met de manier waarop de partij en Rutte zich manifesteren. Vanavond legt Petra de Boevere in Pauw & Witteman uit waarom de premier een open brief schreef.

nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
De 77e Nationale Boekenweek van 2012 gaat aanstaande dinsdag tijdens het Boekenbal officieel van start. Het thema van deze editie is Vriendschap en Andere Ongemakken. De Vlaamse Tom Lanoye schreef het Boekenweekgeschenk Heldere hemel. Het is de vierde keer dat een Vlaamse schrijver het boekenweekgeschenk verzorgt. Vanavond is dichter en columnist nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn te gast, hij schreef dit jaar het Boekenweekessay Verder alles goed.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 12 maart door de VARA en NTR. Te gast was nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie