Uitzending
Pauw & Witteman - 8-3-2012

8-3-2012

Pauw & Witteman

1143 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Camiel Eurlings, Mark Huizinga, Neelie Kroes en Guy Verhofstadt.

Neelie Kroes
Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) roept vrouwen op een digitale revolutie te beginnen. Samen met andere prominente vrouwen uit de digitale wereld stelt ze een hiervoor een verklaring op die ze op internet zal plaatsen. Iedereen kan zijn naam aan de verklaring toevoegen, bijvoorbeeld via sociale media. De oproep van Kroes valt samen met de Internationale Vrouwendag van vandaag. Vanavond bespreekt Kroes de mogelijkheden binnen de ICT sector, haar plannen voor een digitale revolutie en het belang van de Internationale Vrouwendag.

Camiel Eurlings en Mark Huizinga
Gaat het lukken om ze naar Nederland te halen? Zo ja, wordt het dan in Amsterdam of Rotterdam? En vooral: is het wel haalbaar in deze economisch moeilijke tijden? De Alliantie Olympisch Vuur 2028 met oud-minister Camiel Eurlings als nieuwe voorzitter gaat er in ieder geval helemaal voor om de Olympische Spelen naar Nederland te halen. Met reclamespotjes, de inzet van oud-topsporters zoals judokampioen Mark Huizinga en sociale media wil de alliantie Nederland warm maken voor de Spelen in 2028, zo liet de alliantie vandaag weten op een jaarcongres in Papendal.

Guy Verhofstadt
Fractieleider van de Liberalen in het Europese parlement Guy Verhofstadt roept op tot ingrijpen tegen het regime van president Assad in SyriŽ. Hij vindt dat de gevechten tussen het leger en de opstandelingen in Homs gelijk staan aan de slachtingen in bijvoorbeeld Srebrenica.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 8 maart door de VARA en NTR. Te gast waren Camiel Eurlings, Guy Verhofstadt, Mark Huizinga en Neelie Smit-Kroes. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie