Uitzending
Pauw & Witteman - 18-1-2010

18-1-2010

Pauw & Witteman

1351 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Bert Koenders, Peter Paul de Vries, Bas Spuybroek en Han van de Goor.

Overlevenden van ramp Haïti terug in Nederland
Bas Spuybroek was tijdens de aardbeving op Haïti. Hij werkte sinds november als vrijwilliger in een weeshuis voor de Amerikaanse organisatie God’s Little Angels. Dit weeshuis heeft twee locaties waarin in totaal 150 weeskinderen verblijven. Al deze kinderen hebben al adoptieouders toegewezen gekregen, maar het duurt vaak jaren voordat de kinderen daadwerkelijk bij de adoptieouders terecht komen. Tijdens de aardbeving bracht Bas Spuybroek samen met de andere vrijwilligers alle kinderen naar buiten om daar de nacht door te brengen. Bas Spuybroek is inmiddels weer heelhuids in Nederland.

Ook Han van Goor heeft de verwoestende aardbeving op Haïti overleefd. Hij stond bij de balie van een hotel toen hij plotseling een diep, grommend geluid hoorde. Hij haastte zich naar buiten, waarna het hotel achter zijn rug deels instortte. Met een groep Canadezen is hij uiteindelijk met een auto naar de Dominicaanse republiek gevlucht, om daar een vliegtuig te nemen.

Koenders over de situatie in Haïti
Minister Bert Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking reageert op de situatie in Haïti.

Financiële onderzoekscommissie van start
Vandaag gingen de openbare hoorzittingen van de Parlementaire Onderzoekscommissie Financieel Stelsel van start. De commissie onderzoekt hoe de kredietcrisis is veroorzaakt en hoe de regering de crisis heeft aangepakt. Ook de staatssteun aan banken en de rol van de toezichthouders worden onder de loep genomen.

Peter Paul de Vries gaat in op de eerste hoorzittingen. De commissie ontving onder anderen Coen Teulings (CPB) en econoom Sweder van Wijnbergen. Later deze week zijn (oud-)bankiers als Cees Maas (ING) en Bert Bruggink (Rabobank) aan de beurt. Volgende week wordt De Vries zelf ondervraagd door commissievoorzitter Jan de Wit en zijn collega-Kamerleden.

Peter Paul de Vries is CEO van de investeringsmaatschappij Value8 NV. Van 1995 tot 2007 was hij directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Hij analyseerde de financiële crisis in vorige seizoenen Pauw & Witteman.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 18 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Peter Paul de Vries en Bert Koenders. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie