Uitzending
Pauw & Witteman - 10-2-2009

10-2-2009

Pauw & Witteman

1346 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Veldhuis en Kemper, Marco Borsato, Bert Koenders en Andrea Vreede.

Remco Veldhuis en Richard Kemper
Remco Veldhuis en Richard Kemper zijn de mannen achter het cabaretduo Veldhuis & Kemper. Ze doen momenteel try-outs van hun nieuwe voorstelling We moeten praten. In 2003 braken ze bij het grote publiek door met het popliedje ik wou dat ik jou was. Ze zijn echter cabaretiers in hart en nieren, de hit was een leuk uitstapje. In hun nieuwe theaterprogramma staat de man centraal, en dan vooral de 'ontmannelijking' van de man. Na het feminisme en de metroman weten mannen niet meer wat ze zijn en wat er van ze verwacht wordt. Zijn de heren zelf ook de weg kwijt?

Marco Borsato en Bert Koenders
Op uitnodiging van Warchild hebben Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en Marco Borsato een bezoek gebracht aan Colombia. Zij hebben zich daar verdiept in de problematiek van kindsoldaten. Er zouden in Colombia zoín 11.000 kindsoldaten zijn, grotendeels Ďin dienstí van rebellen van de FARC. Borsato is ambassadeur van Warchild in Nederland en maakte eerder de film ĎWit Lichtí over deze problematiek.

Andrea Vreede
De Italiaanse Eluana Englaro (37) kreeg in 1992 een ernstig verkeersongeluk en ligt sindsdien in coma. Toen bleek dat enig herstel uitgesloten was begon de vader van Eluana een lange juridische strijd om zijn dochter te laten sterven, hetgeen gisteren gebeurde. Actieve euthanasie is in het overwegend katholieke ItaliŽ nog altijd een heet hangijzer, terwijl er jaarlijks naar schatting toch 3.000 euthanasiegevallen plaatsvinden. Meestal wordt euthanasie heimelijk uitgevoerd, maar de vader van Eluana verkoos de openbaarheid om het publieke debat aan te wakkeren. De conservatieve meerderheid in het parlement wil nu een strenge wet invoeren om comapatiŽnten te Ďbeschermení, en het Vaticaan veroordeelde de levensbeŽindiging. Andrea Vreede is verslaggeefster in Rome en analyseert de situatie.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 10 februari door de VARA en de NPS. Te gast waren Bert Koenders, Marco Borsato, Remco Veldhuis en Richard Kemper. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie