Uitzending
Pauw & Witteman - 1-5-2014

1-5-2014

Pauw & Witteman

2499 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Xander van der Wulp, Hafid Bouazza, Sigrid Kaag & Tim Akkerman

Hafid Bouazza
Wanneer werkelijkheid en delirium in elkaar overlopen, wanneer dag en nacht bevolkt worden door schimmen en fantomen en wanneer de geest steeds maar struikelt, hoeft het geheugen niet verloren te gaan. In het boek Meriswin vertelt Hafid Bouazza het verhaal van een ziekte die lichaam en geest tot slaaf maakt, en van de liefde van een vrouw die niet anders kan dan liefhebben. Basis voor het boek vormt zijn ziekenhuisopname in 2010. Vanavond vertelt Bouazza hoe het kwam dat hij verslaafd raakte aan de alcohol, wat dat met hem deed en hoe het hem inspireerde tot een roman.

Xander van der Wulp
Vanavond wordt in Maastricht het grote Europese lijsttrekkersdebat gehouden. Het zal gaan over de crisis, de werkloosheid, de bureaucratie en de komst van de Bulgaren. NOS-verslaggever Xander van der Wulp blikt met ons terug op de kwaliteit van het debat. Wie zijn de winnaars en de verliezers? Ook legt hij uit waarom de Haagse politici worstelen met de Europese Campagne: ben je voor of tegen Europa, thatís the question waar veel politici geen pasklaar antwoord op weten.

Sigrid Kaag
Sigrid Kaag leidt de missie, ingesteld door de Verenigde Naties, die moet toezien op de vernietiging van de chemische wapens in SyriŽ. Deze missie is een samenwerking met de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW). Vanavond vragen we haar of het SyriŽ lukt deze chemische wapens op tijd het land uit te krijgen. 30 juni 2014 is de deadline.

Tim Akkerman
In 2011 wist Tim Akkerman zich te ontworstelen aan het imago van tiener- en rockidool en kwam met het zeer persoonlijk en ingetogen album ANNO. Nu is Akkerman terug met een tweede album, dat de titel 'The Journey' draagt. Vanavond spreken we met hem over zijn solo-carriŤre. Heeft het gebracht wat hij verwacht had? Ook spreken we met hem over zijn titel 'Ambassadeur van Vrede' voor vredesbeweging PAX. Voor de organisatie schreef hij het nummer 'Breave Of Hearts', dat hij vanavond laat horen.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Tim Akkerman en Hafid Bouazza te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op donderdag 1 mei door de NTR en BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie