Uitzending
Pauw & Witteman - 30-4-2014

30-4-2014

Pauw & Witteman

2427 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Kluun, Renée Kelder, Frank van der Goot, Remco Andersen, Kris Berry & Perquisite

Frank van der Goot
Hoe kun je iemand op een zo humaan mogelijke manier executeren? Daar spreken we vanavond over met forensisch patholoog Frank van der Goot van het VU Medisch Centrum. Aanleiding is een mislukte executie in de Verenigde Staten, waarbij een gedetineerde na een dodelijke injectie niet meteen overleed. Uiteindelijk overleed de man wel, maar dat kwam door een hartaanval. In de Verenigde Staten is veel beroering ontstaan na het incident. Vooral omdat het de tweede maal in vier maanden is dat deze mislukt is.

Renee Kelder
Renee Kelder groeit op in een liefdevol, hoogopgeleid en vrijzinnig gezin. Ze kijken naar de VPRO, rijden een Volvo en wonen in een keurige buurt in Heemstede. Een gezin waar je veel van verwacht, maar niet dat de jongste dochter vanaf haar negentiende zwaar verslaafd raakt aan GHB. Zes jaar lang leidde Kelder een onwaarschijnlijk dubbelleven, want ondanks haar vernietigende levensstijl vol drank en drugs studeerde ze ondertussen braaf in vier jaar af, ging ze nog trouw naar haar museumclubje en werkte ze in de verslavingszorg. Over haar ervaringen schreef ze het boek 'De parttime-junkie' waarin ze vertelt hoe het kwam dat haar omgeving de verslaving niet opmerkte. Vanavond vertelt ze waarom ze het belangrijk vond om erover te schrijven.

Kluun
De bestseller 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween' is verfilmd en gaat morgen in in première. Het boek gaat over Allan, die honderd wordt. De verjaardag wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, maar de jarige krijgt het op zijn heupen en vertrekt kort voordat het feest losbarst. Hij begint aan een roadtrip waarbij hij van het ene in het andere avontuur terechtkomt. Tegelijkertijd passeren de memorabele momenten uit zijn leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue. Schrijver Kluun is groot fan van het boek kreeg alvast een voorproefje. Vanavond recenseert hij die voor ons.

Remco Andersen
In de nacht van 29 op 30 mei lopen honderden mensen tijdens de Nacht van de Vluchteling van Rotterdam naar Den Haag. Met de actie wordt geld opgehaald en aandacht gevraagd voor vluchtelingen uit Syrië. Vanavond spreken we daarover met Midden-Oosten correspondent Remco Andersen. Hij woont in Libanon en maakte speciaal voor ons portretten van verschillende vluchtelingen die naar het land zijn getrokken. Muziek is er van Kris Berry en Perquisite. Zij maakten voor de Nacht het nummer 'Birds on Branches', die ze vanavond bij ons voor het eerst laten horen.

In deze uitzending van Pauw & Witteman was Raymond van de Klundert te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op woensdag 30 april door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie