Uitzending
Pauw & Witteman - 28-4-2014

28-4-2014

Pauw & Witteman

3271 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Maarten van Rossem, Alexander Sassen van Elsloo, Martijn Froon, Jan Rigter, Charlotte Caspers & Jacques Rozendaal

Maarten van Rossem en Alexander Sassen van Elsloo
In Maastricht debatteren vanavond vier politici die voorzitter willen worden van de nieuwe Europese Commissie. Het zijn de sociaaldemocraat Martin Schulz, de christen-democraat Jean-Claude Juncker, de liberaal Guy Verhofstadt en Ska Keller van de Groenen. Zij zijn door de Europese coalities gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen op 22 mei. Het debat wordt gevolgd door historicus Maarten van Rossem en Alexander Sassen van Elsloo. Hij is kandidaat voor de partij Artikel 50. Wat mogen we verwachten van de eerste Europese president?

Martijn Froon en Jan Rigter
Sinds 1 april worden in Panama Lisanne Froon en Kris Kremers vermist. Om de zoekactie te bespoedigen hebben de families de stichting 'Vind Kris en Lisanne opgericht'. Vanavond spreken we Martijn Froom, de broer van Lisanne en haar oom Jan Rigter over de situatie. Wat willen zij zelf doen om het duo terug te vinden en hoe vinden ze dat de plaatselijke autoriteiten hun werk doen?

Charlotte Caspers en Jacques Rozendaal
Christelijke jongeren worden steeds fanatieker. Dat blijkt uit onderzoek van het SCP, dat vandaag uitgekomen is. Deze groep jongeren worden neofundamentalist genoemd. Het betekent dat ze steeds vaker (zeer) behoudende opvattingen hebben over hun geloof. We spreken er vanavond over met Charlotte Caspers en Jacques Rozendaal, die hun geloof actief uitdragen. Ook zijn Hans van 't Land, Hendrik Zuidersma en Ruben Allen te gast. Waarom is hun godsdienst zo belangrijk voor hun?

In deze uitzending van Pauw & Witteman was Maarten van Rossem te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op maandag 28 april door de NTR en BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie