Uitzending
Pauw & Witteman - 8-5-2014

8-5-2014

Pauw & Witteman

2445 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Cornald Maas, Nico Dijkshoorn, Femke Halsema, Frits Huffnagel, Gitte Stevens en Jos Hessels

Frits Huffnagel
Afgelopen dinsdag wisten Waylon en Ilse de Lange Nederland met het liedje 'Calm after the storm' naar de finale van het Eurovisie Songfestival te loodsen. Vanavond is in Kopenhagen de tweede halve finale, welke tien landen zullen zich nog meer weten te plaatsen voor de finale aanstaande zaterdag? Songfestival fan Frits Huffnagel bespreekt de verschillende optredens. Ook zal Cornald Maas de laatste facts geven, live vanuit Kopenhagen.

Femke Halsema
In de zesdelige documentaireserie Seks en de Zonde reist voormalig politica Femke Halsema door de islamitische wereld van vrouwen. Ze praat met verschillende vrouwen over hun geloof, hun leven en strijd en zoekt het antwoord op de vraag wat vrouwen beweegt om trouw te zijn aan een geloof dat zo streng voor hen is. Is er in de islam plek voor vrouwen met een eigen wil? Femke Halsema is vanavond te gast om de documentaireserie te bespreken.

Nico Dijkshoorn,
Het nieuwe boek van Nico Dijkshoorn, In zijn nabijheid, ligt vandaag in de boekhandel. De hoofdpersoon van het boek is Wim Beest, die kunstwerken en gitaren stukslaat en zijn vriendinnen verlaat. Hij is een jongen uit de provincie die met een paar performances beroemd wordt en vijftig variaties maakt op het nummer Niemandsverdriet. In zijn nabijheid is het verhaal van één man verteld door 32 vrouwen. Beest gebruikt de mensen om hem heen, en de mensen om hem heen gebruiken hem voor hun eigen doel. Tot dat hij kanker krijgt. Na zijn dood blijken alleen zijn eerste vriendin Vera en zijn moeder hem echt te kennen. Dijkshoorn praat vanavond bij Pauw & Witteman over de inspiratie voor Wim Beest.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Femke Halsema, Frits Huffnagel en Nico Dijkshoorn te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op donderdag 8 mei door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie