Uitzending
Pauw & Witteman - 24-4-2014

24-4-2014

Pauw & Witteman

1786 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Roelof Bosma, Jos Poelmann, Tosca Niterink & Diederik Samsom

Roelof Bosma
Het beeld dat journalist Roelof Bosma in het EO-programma 'Dit is de dag Onderzoek' neerzette van TBS-kliniek De Rooyse Wissel in Venray geeft geen goed beeld van de werkelijkheid. Dat zegt Jos Poelmann. Hij was jarenland directeur van de Pompestichting, een Tbs-kliniek in Nijmegen en bestuurslid Forum TBS. Vanavond reageert hij op de reportage en gaat hij erover in debat met Roelof Bosma.

Tosca Niterink
De dementerende moeder van Tosca Niterink doet samen met acht andere dames op leeftijd aan kleinschalig wonen achter een cijferslot, voor hun eigen veiligheid. Het is daar net Absolutely Fabulous in een bejaardentehuis: de dames proberen elkaar de loef af te steken door op te scheppen over hun nageslacht, zich mooi te maken of door het beste plekje in de huiskamer te veroveren. Met een scherp oog voor het absurde en het hilarische detail beschrijft Niterink de uitgesproken karakters van de dames en de verwikkelingen die daaruit voortkomen. Ze spaart zichzelf allerminst en vertelt over het schuldgevoel als ze een paar weken niet bij haar moeder op bezoek is geweest. Die dan verbaasd vraagt: `Hoe heb je me hier weten te vinden? Vanavond is ze te gast.

Diederik Samsom
Diederik Samsom schreef vandaag een ingezonden brief in de Volkskrant. Volgens de leider van de PvdA heeft Europa een 'New Energy Deal' nodig. Het is de inzet van de partij bij de komende Europese verkiezingen. Hoe belangrijk is een gezamenlijk energieplan voor Europa en wat gaat Samsom doen om te voorkomen dat de PvdA opnieuw verliest bij de Europese verkiezingen van 22 mei?

De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op donderdag 24 april door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie