Uitzending
Pauw & Witteman - 29-4-2014

29-4-2014

Pauw & Witteman

2207 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Daley Blind, Paul Jansen, Lineke Blijdorp & Erik van Loo

Daley Blind
Voor de vierde maal op rij werd Ajax afgelopen weekend landskampioen. Een week eerder nog verloor de club uit Amsterdam de bekerfinale tegen PEC Zwolle met 5-1. Vanavond spreken we met Daley Blind, een van de sterkhouders van het elftal. Wat maakt Ajax zo goed waardoor ze al jaren succesvol zijn? En wat is zijn rol hierin? Anderhalf jaar geleden ontving Blind nog een fluitconcert bij een wissel, inmiddels behoort hij tot de belangrijkste spelers.

Erik van Loo
Het Deense restaurant Noma is vandaag voor de vierde maal verkozen tot het beste restaurant ter wereld. Al in 2010, 2011 en 2012 wist chef-kok Renť Redzepi de prijs binnen te halen. Enkele van zijn gerechten: levende mieren en moleculaire lever van kabeljauw. We spreken erover met Erik van Loo. Chef-kok en zelf in bezit van twee Michelinsterren met zijn restaurant Parkheuvel. Is Noma een terechte winnaar? Hij recenseert zijn bezoek aan dit opmerkelijke restaurant.

Lineke Blijdorp
De asieladvocatuur is een miljoenenbusiness. Honderden advocaten verdienen er hun brood mee. Kansloze procedures worden toch gestart, beroepsschriften staan vol knip- en plakwerk uit eerdere zaken en bij cliŽnten worden onrealistische verwachtingen gewekt. Telegraaf-columnist Paul Jansen wijdde twee columns aan de werkwijze van asieladvocaten. Hij roept op paal en perk te stellen aan kansloos doorprocederen. Klopt dit beeld? Asieladvocaat Lineke Blijdorp gaat met hem hierover in debat.

In deze uitzending van Pauw & Witteman was Daley Blind te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op dinsdag 29 april door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie