Uitzending
Pauw & Witteman - 7-5-2014

7-5-2014

Pauw & Witteman

2506 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Marc Dullaert, Art Rooijakkers, Leon Verdonschot, Erik van Bruggen, Buyna Delger, Carla van Os en Hans Martijn.

Marc Dullaert
Asielkinderen moeten ook onder het kinderpardon vallen als zij niet vijf jaar onder rijkstoezicht stonden maar onder toezicht van de gemeente. Kinderombudsman Marc Dullaert noemt het vandaag in de Volkskrant idioot dat kinderen alleen mogen blijven als ze minimaal vijf jaar onder rijkstoezicht hebben gestaan. Volgens Dullaert zijn gemeenten ook de overheid, hij wijst er in de Volkskrant op dat bij het overdragen van zorgtaken gemeenten wel als decentrale overheden worden gezien en bij het kinderpardon plotseling niet. Carla van Os is jurist voor Defence for Children en zet zich in voor kinderen die via de huidige wetgeving niet onder het kinderpardon vallen. Hans Martijn Ostendorp is burgemeester van Bunnik en ook hij is het niet eens met de uitvoering van het kinderpardon. Hij roept collega burgemeesters op een petitie te tekenen om het kinderpardon ruimer te maken. Kinderombudsman Marc Dullaert is vanavond te gast bij Pauw & Witteman. Bunya Delger valt volgens deze wetgeving niet onder het kinderpardon en moet Nederland verlaten. Bij Pauw & Witteman vertelt ze haar verhaal.

Leon Verdonschot, Art Rooijakkers en Erik van Bruggen
Muziekkenner Leon Verdonschot, presentator Art Rooijakkers en campagnestrateeg Erik van Bruggen delen één passie: Bruce Springsteen. Gezamelijk maakten zij hier een documentaire over: 'High Hopes in South Africa'. In januari gaven Bruce Springsteen en de E Street Band hun vier allereerste concerten ooit in Zuid-Afrika. Verdonschot, Rooijakkers en Van Bruggen reisden af naar Zuid-Afrika en volgden drie Zuid-Afrikaanse fans van Bruce Springsteen rond de drie shows in Kaapstad, en de enorme afsluitende stadionshow in Johannesburg. Vanavond zijn ze alledrie te gast om hun avonturen in Zuid-Afrika toe te lichten.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Leon Verdonschot, Carla van Os, Erik van Bruggen en Art Rooijakkers te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op woensdag 7 mei door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie