Uitzending
Pauw & Witteman - 2-5-2014

2-5-2014

Pauw & Witteman

2532 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Hadewych Minis, Joep van Lieshout, Halbe Zijlstra en Don Diego Poeder.

Actrice Hadewych Minis
Actrice Hadewych Minis geeft op 4 mei een speciale voorstelling in Theater Carré in Amsterdam in het kader van Theater Na De Dam. Minis liet zich inspireren door haar oma, die zelf onderduikers in huis had, en zingt een aantal liederen van onder andere Schubert, Jeff Buckley, Zwarte Riek en Hanns Eisler. Vanavond legt de actrice uit hoe deze voorstelling tot stand is gekomen. Daarnaast treedt ze op met het ZO! Gospel Choir met het nummer I shall be released.

Halbe Zijlstra
Als het aan PvdA-leider Diederik Samsom ligt moet kabinet-Rutte II tijdens zijn regeerperiode zorgen voor een nieuw belastingstelsel. Dit stelsel moet er voor zorgen dat werken aantrekkelijker wordt en er meer belasting wordt gevraagd van de rijken. VVD-fractieleider Halbe Zijlstra bespreekt de plannen van Samsom vanavond bij Pauw & Witteman. Daarnaast gaat hij in op de vrijlating van Volkert van der G. De moordenaar van Pim Fortuyn werd vandaag op een onbekende plek na 12 jaar gevangenisstraf op vrije voeten gelaten. Uit een peiling van EenVandaag blijkt dat 65 procent van de Nederlanders vindt dat de overheid de beveiliging van Van der G. niet moet regelen en betalen.

Don Diego Poeder
Don Diego Rivelino Alfredo Poeder is een Nederlands bokser van Surinaamse afkomst. Zijn professionele carrière in de zwaargewicht- en de cruisergewichtklasse duurde van 1994 tot 2007. In die jaren bokste hij 27 wedstrijden waarvan hij er 24 won. Hij werd driemaal Nederlands kampioen en eenmaal wereldkampioen. In 2012 maakte hij zijn rentree maar nadat zijn trainer ziek werd stopte hij al snel werd met boksen. 26 mei aanstaande maakt Poeder zijn tweede comeback, bij Pauw & Witteman legt hij uit waarom hij opnieuw de ring in stapt.

Joep van Lieshout
Kunstenaar Joep van Lieshout ontwierp het Orakel, een 2,5 meter hoog beeld dat SMS berichten die hem worden toegestuurd kan voorlezen. Het Amsterdams 4 en 5 comité vroeg hem een beeld te maken met als onderwerp wat vrijheid nu eigenlijk is. Het Orakel staat 5 mei van 10.00 uur tot 22.00 uur op de Dam en SMS berichten kunnen gestuurd worden naar 2255.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Don Diego Poeder, Hadewych Minis en Halbe Zijlstra te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op vrijdag 2 mei door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie