Uitzending
Op1 - 9 maart 2020

9 maart 2020

Op1

9-3-2020

| 372 x bekeken | 0 reacties
5
De beurzen gingen vandaag massaal onderuit. De handel op Wall Street werd zelfs stilgelegd. Marike Stellinga vertelt over de financiŽle en economische gevolgen van het coronavirus en het olieconflict tussen Rusland en Saoedi-ArabiŽ van afgelopen weekend. Wat betekent dit concreet? En wat gaan we ervan merken?

Vandaag is het grootste en meest beladen Nederlandse strafproces ooit begonnen: de rechtszaak tegen de vier MH17-verdachten. Persrechter Yolande Wijnnobel, nabestaande Robbert van Heijningen en rechtbankverslaggever Saskia Belleman waren aanwezig. Ze vertellen erover.

Deze week is het tien jaar geleden dat D66-oprichter Hans van Mierlo overleed. Als godfather van de partij was hij zeer geliefd vanwege zijn uitstraling en welbespraaktheid, maar als minister stond hij ook bekend als weifelaar. Zijn opvolgers Alexander Pechtold en Rob Jetten kijken terug. Hoe bepalend is Van Mierlo voor hen geweest?

De voorbereidingen voor het Songfestival 2020 in Rotterdam zijn in volle gang. Wat kunnen we allemaal verwachten? Head of Show Gerben Bakker is te gast met een update over het Songfestival.

In deze uitzending van Op1 waren Alexander Pechtold en Marike Stellinga te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma en Hugo Logtenberg. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 9 maart 2020 werd uitgezonden op maandag 9 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie